Spring naar inhoud

Fysiotherapie

Gericht op het verbeteren van uw functionaliteit en conditie

Telefoonnummer polikliniek
0512 588 245

Fysiotherapie is gericht op het verbeteren van uw functionaliteit en conditie. U wordt door uw medisch specialist of (bij uitzondering) door uw huisarts doorverwezen naar fysiotherapie  

Praktische informatie

Contact

Uw patiëntenportaal

Mijn Nij Smellinghe

Openingstijden

8.00 – 16.30 uur

Route

Naar het ziekenhuis

Naar de polikliniek

Spreekuur

8.00 - 16.30 uur

Tijdens het spreekuur bespreekt u uw klachten met uw behandelaar. Ook kunt u al uw vragen stellen en uw wensen bespreken.

Voorbereiden op een bezoek

Voor een afspraak bij de polikliniek Fysiotherapie hebt u een verwijzing voor fysiotherapie nodig van uw specialist. Een verwijzing van uw huisarts is alleen voor oedeemtherapie, shockwave (ESWT) en mimetherapie voldoende.

Meer informatie over uw bezoek aan Nij Smellinghe

Wanneer uw behandelend medisch specialist (bij uitzondering uw huisarts) u verwijst naar fysiotherapie komt u bij fysiotherapie van Nij Smellinghe terecht. De fysiotherapeuten starten met een onderzoek en het stellen van diagnose (en prognose). Samen met u maken we een behandelplan. We ondersteunen u zowel voor, tijdens als na een opname en/of operatie. We werken samen met uw specialist.

Meer informatie

De fysiotherapeuten behandelen individuele patiënten of groepen. Er zijn twee soorten fysiotherapeutische behandelingen:

 • Behandeling tijdens een opname (en/of operatie) in het ziekenhuis (klinisch)
  Als u in Nij Smellinghe bent opgenomen, kan de fysiotherapeut bij u langs komen. Uw behandelend medisch specialist (en/of de verpleging) regelt dit. De fysiotherapeut spreekt samen met u een behandelplan af. De behandeling vindt plaats op de verpleegafdeling en/of in de oefenzaal. Dit is afhankelijk van uw vraag en het behandelplan. De fysiotherapeut van Nij Smellinghe kan in overleg met de specialist ervoor zorgen dat u ook na uw ontslag uit het ziekenhuis door kunt gaan met revalideren. De inzet van fysiotherapie heeft verschillende voordelen. Het leidt tot vermindering van complicaties, een sneller herstel en een betere functionele gezondheidstoestand.
 • Behandeling vanuit uw thuissituatie (poliklinisch)
  Wanneer u vanuit uw thuissituatie bij de fysiotherapeuten komt voor een behandeling noemen we dat poliklinische fysiotherapie. Uw behandelend medisch specialist verwijst u naar de fysiotherapie. Dit kan nodig zijn om verschillende redenen: u bent onder behandeling voor een aandoening, u wordt geopereerd en/of u bent geopereerd. Voor uw opname bent u dan zo goed mogelijk voorbereid. De fysiotherapeut spreekt samen met u een behandelplan af. De behandeling vindt individueel of in een groep plaats. Dit is afhankelijk van uw vraag en het behandelplan. Voor bijvoorbeeld hart-, long- of oncologiepatiënten biedt fysiotherapie een gevarieerd trainingsprogramma.

Behalve medische dienstverlening verzorgen wij ook de bedrijfsfysiotherapie voor Nij Smellinghe.

Vergoedingen

Onze klinische behandelingen worden niet apart in rekening gebracht. Deze vallen binnen uw behandeling, zogenaamd Diagnose Behandel Combinatie (DBC). Weet u niet of uw poliklinische behandeling vergoed wordt? Vraag dit dan na bij uw zorgverzekeraar. Of de behandeling wordt vergoed is afhankelijk van uw aandoening en/of uw (aanvullende) verzekering.

Brochures

 1. pdf Ademhalingsoefeningen Bekijk Download
 2. pdf Ademhalingsoefeningen na een hartoperatie Bekijk Download
 3. pdf Ademhalingsoefeningen voor en na een buikoperatie Bekijk Download
 4. pdf Ademvolumetrainer Bekijk Download
 5. pdf Bekkenfysiotherapie Bekijk Download
 1. pdf Beweegoefeningen Bekijk Download
 2. pdf Bewegen in de kliniek - informatie Bekijk Download
 3. pdf Bewegen in het ziekenhuis Bekijk Download
 4. pdf Bewegen op maat Bekijk Download
 5. pdf COPD ademhalingsoefeningen Bekijk Download
 6. pdf Extra-corporale Shock Wave Therapie (ESWT) Bekijk Download
 7. pdf Fysiotherapie voor en na een hartoperatie - HR brochure Bekijk Download
 8. pdf Fysiotherapie voor en na een hartoperatie - LR brochure Bekijk Download
 9. pdf Hartrevalidatie Fysiotherapie Bekijk Download
 10. pdf Informatiefolder fysiotherapie Bekijk Download
 11. pdf Lopen met krukken Bekijk Download
 12. pdf Mimetherapie Bekijk Download
 13. pdf Sportspreekuur Bekijk Download
 14. pdf TENS Bekijk Download
 15. pdf Weer fit tijdens en na een oncologietraject Bekijk Download