Spring naar inhoud

Opleidingen en Stages

Werk jij bij Nij Smellinghe en wil je jouw ambities waarmaken? Of ben je nog in opleiding en zoek je een stageplek waar jouw talenten centraal staan? Met (interne) opleidingen en stageplaatsen is Nij Smellinghe jouw perfecte leerplek.

Beroeps-/vervolg opleidingen

Verpleegkundige vervolgopleiding
Bij Nij Smellinghe kun je een specialistische vervolgopleiding doen. Daarvoor moet je over een verpleegkundig diploma beschikken en (bij voorkeur) minimaal één jaar werkervaring hebben als verpleegkundige. Ben je geïnteresseerd in een verpleegkundige vervolgopleiding? Kijk dan bij de vacatures van Nij Smellinghe of er op dit moment plaatsen beschikbaar zijn.

Beroepsopleidingen
Wil je aan het werk als anesthesiemedewerker of operatieassistent? Binnen Nij Smellinghe komen regelmatig uitdagende leerwerkplekken vrij op de Operatieafdeling. Kijk bij de vacatures voor onze huidige leerwerkplekken.

Benieuwd wat een anesthesiemedewerker allemaal doet? Klik hier: Anesthesiemedewerker - Zorg voor het Noorden.
Benieuwd wat een operatieassistent allemaal doet? Klik hier: Operatieassistent - Zorg voor het Noorden.

Stages

Wil je jezelf verder ontwikkelen en denk je graag mee over het verbeteren van de zorg? Nij Smellinghe biedt volop stageplaatsen aan, waar je kennis kunt maken met de diverse specialismen binnen ons ziekenhuis. Van de Intensive Care tot de afdeling Planning en Logistiek; jij bent van harte welkom. Voor de opleiding Verpleegkunde zijn geen duale opleidingen mogelijk.

Coschappen en semi-artsstages

Als student van de studie Geneeskunde ben jij van harte welkom om jouw coschappen in Nij Smellinghe te vervullen. Jaarlijks bieden wij ongeveer dertig coassistenten de gelegenheid om praktijkervaring in ons ziekenhuis op te doen.

Coschappen in Nij Smellinghe

Nij Smellinghe is een regionaal ziekenhuis met goede onderlinge contacten binnen de afdelingen en tussen de afdelingen. We zijn een laagdrempelige organisatie met een prettige en gemoedelijke sfeer. Je leert elkaar snel kennen. Het grote voordeel van een niet-academisch ziekenhuis is dat je met veel patiënten in contact komt onder begeleiding van specialisten die garant staan voor goede klinische zorg. Er is dus veel te leren.

Het directe contact met de specialisten heeft als voordeel dat je het vak leert onder directe supervisie van ervaren specialisten. Als coassistent krijg je een eigen patiëntenspreekuur en na afloop daarvan bespreek je de patiënten met je (vaste) begeleider. Het nemen van initiatieven en het tonen van enthousiasme en belangstelling is dan ook van groot belang.

Plaatsing

Collega’s bij het MCL in Leeuwarden zorgen voor de verdeling van coassistenten over de diverse ziekenhuizen in Friesland. Voor meer informatie over plaatsingsmogelijkheden kun je contact opnemen met Lampkje Bulstra.

Stage Verpleegkunde

Lees meer over stages Verpleegkunde.

Nij Smellinghe verleent verpleegkundige stageplaatsen aan derde- en vierdejaarsstudenten van de ROC Friese Poort Drachten, NHLStenden en Hanzehogeschool Groningen. Alle beschikbare stageplaatsen worden jaarlijks ingevuld door studenten van onze samenwerkingspartners. Zij wijzen de stageplaatsen toe.

Wij bieden geen BBL-route (werken-leren) aan voor de opleiding Verpleegkunde.

Open sollicitaties worden niet in behandeling genomen.

Stage Assisterende Gezondheidszorg

Lees meer over stage assisterende gezondheidszorg (doktersassistente/tandartsassistent/apothekersassistent/medisch secretaresse).

Alle beschikbare stageplaatsen worden jaarlijks ingevuld door studenten van de ROC Friese Poort en het Friesland College. Informeer bij je stagecoördinator van jouw school naar de mogelijkheden.

Open sollicitaties worden niet in behandeling genomen.

Overige stages

Lees meer over overige stages.

MBO: Toewijzing vindt plaats door jouw school. Informeer bij je stagecoördinator naar de mogelijkheden.

HBO: Als er een stageplek beschikbaar is, staat deze op het Blackboard van jouw opleidingsinstituut of op de website van Nij Smellinghe.

Open sollicitaties worden niet in behandeling genomen.

Maatschappelijke en oriënterende stages

Lees meer over maatschappelijke en oriënterende stages.

Maatschappelijke en oriënterende stages zijn in Nij Smellinghe niet mogelijk. De reden hiervoor is onder andere dat wij de privacy van onze patiënten willen waarborgen. Daarnaast kunnen we bij deze korte stages onvoldoende nazorg bieden aan jou als je tijdens de stage ingrijpende dingen meemaakt.

Onderzoekstages/afstudeerstages

Lees meer over onderzoekstages/afstudeerstages.

Nij Smellinghe heeft regelmatig interessante onderzoeksvragen en biedt deze aan bij verschillende hogescholen. Als er een stageplek beschikbaar is, staat deze op het Blackboard van jouw opleidingsinstituut of op de website van Nij Smellinghe.

Stagevergoeding

De hoogte van de stagevergoeding en een reiskostenvergoeding stellen we vast volgens onze cao. Volg je jouw opleiding in deeltijd, dan wordt jouw vergoeding naar rato aangepast.