Spring naar inhoud

Verwijzers

Informatie voor huisartsen en specialisten

Als verwijzer kunt u een patiënt doorverwijzen naar Nij Smellinghe. In dat geval kan het handig zijn om bijvoorbeeld te weten welke specialisten werkzaam zijn binnen Nij Smellinghe en met welke protocollen we werken. Op deze pagina vindt u alle belangrijke informatie voor verwijzers.

Nij Smellinghe biedt een uitgebreid pakket aan medisch-specialistische zorg, onderzoek en behandeling. We richten ons vanuit Drachten op de zorg voor de 120.000 inwoners van Zuidoost-Friesland. Daarvoor kunnen we niet zonder ons uitgebreide netwerk aan ketenpartners.

Nieuwsbrief RegioNijs
Elke maand publiceert Nij Smellinghe de nieuwsbrief RegioNijs, die we mailen naar verwijzers uit ons adherentiegebied. Met deze nieuwsbrief willen we u op de hoogte houden van het laatste nieuws en ontwikkelingen binnen Nij Smellinghe.

Meld u aan voor de RegioNijs

Huisartsen geven Nij Smellinghe een gemiddeld rapportcijfer van 7.9
Dit rapportcijfer komt van een onderzoek uitgevoerd door Newcom Research & Consultancy in opdracht van Nij Smellinghe. Het rapportcijfer geeft een algemene indruk van ervaringen van huisartsen met Nij Smellinghe.

Kennis delen
Met zo'n honderd specialisten heeft Nij Smellinghe volop expertise in huis. Kennis die we graag delen met collega's en partners. Hierin vervullen onze medisch specialisten en belangrijke rol via cursussen en trainingen die ze binnen en buiten de muren van ons ziekenhuis geven. We streven hierbij naar gelijkwaardige samenwerking.

Klinische bijeenkomsten
Drie keer per jaar organiseert Nij Smellinghe klinische bijeenkomsten, de zogenoemde refereeravonden. Hiervoor nodigen we medisch specialisten, huisartsen, Artsen voor Verstandelijk Gehandicapten (AVG’s) en Specialisten Ouderengeneeskunde (SOG’s) uit. De organisatie is in handen van de Refereercommissie, die bestaat uit een aantal medisch specialisten, AVG’s en huisartsen. Het doel van deze bijeenkomsten is om naast kennis te delen ook de onderlinge contacten aan te halen en te verstevigen.

Compagnonscursussen 
Eén keer per twee jaar organiseert de Compagnonscommissie de Compagnonscursus. Hiervoor nodigen we medisch specialisten, huisartsen, AVG’s en SOG’s uit. Ook hierbij is het doel om kennis uit te wisselen en elkaar beter te leren kennen.

Magazine NIJS
Ziekenhuis Nij Smellinghe geeft drie keer per jaar het magazine NIJS uit. Nijs is een uitgave voor medewerkers, patiënten, bezoekers en relaties van het ziekenhuis. In het magazine houden we u op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste ontwikkelingen. 

Meld u aan voor het magazine Nijs Bekijk de vorige edities van NIJS