Spring naar inhoud

Een échte vriend, de Stichting Vrienden van Nij Smellinghe

Speelgoed voor de kinderen in verschillende wachtkamers van onze poliklinieken, kunst aan de muur, jaarlijks meer dan 1.000 knuffels voor zieke kinderen, een fietslabyrint voor de polikliniek Fysiotherapie en iedere week verse bloemen in het Stiltecentrum. Dit zijn enkele voorzieningen die de Stichting Vrienden van Nij Smellinghe in het ziekenhuis jaarlijks financiert of eenmalig heeft betaald. Met deze projecten hoopt de stichting het bezoek aan het ziekenhuis voor patiënten en bezoekers aangenamer te maken.

Doel en verhalen Stichting Vrienden van Nij Smellinghe

Doel en verhalen Stichting Vrienden van Nij Smellinghe

In een ziekenhuis liggen is niet fijn. Je bent ziek, er is vaak veel onzekerheid en je wereld is veel kleiner. Op deze momenten tellen juist de extra’s. Maar voor deze materiële extra’s heeft het ziekenhuis vaak geen geld. Om deze reden is de Stichting Vrienden van Nij Smellinghe in 1973 opgericht. Dat de stichting nog steeds van deze tijd is, blijkt uit de vele aanvragen vanuit het ziekenhuis.


De Stichting Vrienden van Nij Smellinghe heeft als doel het bezoek aan het ziekenhuis en/of het verblijf in het ziekenhuis voor patiënten en bezoekers aangenamer te maken. Dit doen zij door projecten en faciliteiten te realiseren die niet uit het reguliere ziekenhuisbudget betaald kunnen worden. Lees hieronder een aantal mooie verhalen over de donaties van de Vrienden van Nij Smellinghe.

Lees hier alle verhalen over de donaties van de Vrienden van Nij Smellinghe

Financiering van voorzieningen en projecten

Jaarlijks realiseert de Stichting terugkerende voorzieningen en éénmalige projecten die niet uit het reguliere ziekenhuisbudget betaald kunnen worden. De financiering van deze voorzieningen wordt mogelijk gemaakt door donateurs, door eenmalige giften en legaten van, bijvoorbeeld, tevreden (ex-)patiënten. Naast de banktegoeden, zie financieel jaarverslag, heeft de Stichting geen andere bezittingen of schulden.Het bestuur geeft in haar jaar- en financieel verslag inzage in de omvang van deze bijdragen. Deze documenten zijn onderaan deze pagina te downloaden.

De Vrienden zoeken nieuwe vrienden

Voor veel van de aanvullende voorzieningen die door de Vrienden betaald worden, is ieder jaar geld nodig. Daarnaast zijn er nog steeds veel wensen, zoals vervanging en uitbreiding van speelgoed in diverse wachtkamers, een fietslabyrinth voor patiënten op de Intensive Care, puzzels voor patiënten van de verpleegafdeling Interne Geneeskunde en Oncologie en cadeautjes na onderzoek. Daarom zijn de Vrienden op zoek naar nieuwe Vrienden!  

Wilt u ook Vriend van Nij Smellinghe worden? Word donateur of doe een eenmalige gift. Vul hieronder het aanmeldformulier in. Een eenmalige gift is ook van harte welkom. Het rekeningnummer van de Stichting Vrienden van Nij Smellinghe is NL55ABNA0470842032. Het fiscaal/RSIN-nummer van Nij Smellinghe is 80523 4457. Uw donatie komt volledig ten goede aan de projecten die door Stichting Vrienden van Nij Smellinghe mogelijk worden gemaakt.

Het bestuur

Het bestuur van stichting Vrienden van Nij Smellinghe bestaat op dit moment uit zes vrijwilligers:

  • Mevrouw M. Graafsma - Voorzitter
  • De heer J. Vries - Secretaris
  • De heer P. Brouwer - Penningmeester
  • Mevrouw D. Groen-Tamminga - Donateurs administratrice
  • De heer L. Lolkema - Lid
  • Mevrouw S. Kooistra - Lid

Bestuurders en andere betrokkenen ontvangen geen vergoeding voor hun activiteiten.

Werkzaamheden
Het bestuur van de Stichting Vrienden van Nij Smellinghe beoordeelt welke nieuwe aanvragen worden gerealiseerd en besluit voor welke projecten actief geld wordt ingezameld. Vanuit ziekenhuis Nij Smellinghe zijn de directeur Bedrijf en Gebouwen, afdeling Financiën en afdeling Communicatie betrokken als adviseurs van de Stichting. Het bestuur stemt jaarlijks de werkzaamheden van de Stichting Vrienden van Nij Smellinghe af met de Raad van Toezicht. 

Het bestuur vergadert minimaal vier keer per jaar.

Komt u ons versterken?

Wilt u iets goeds doen voor de patiënten van Nij Smellinghe? We zijn op zoek naar extra bestuursleden. “U bent van harte welkom. We maken graag kennis met u”, aldus voorzitter Minke Graafsma. Interesse of wilt u meer informatie? Neem contact op met de Stichting Vrienden van Nij Smellinghe via info@vriendenvannijsmellinghe.nl.

Contact

Wilt u meer informatie over Stichting Vrienden van Nij Smellinghe, stuur dan een e-mail naar info@vriendenvannijsmellinghe.nl.

Ons postadres is*:
Stichting Vrienden van Nij Smellinghe
Antwoordnummer 39
9200 WB Drachten 

* Dit is niet het postadres van ziekenhuis Nij Smellinghe.

RSIN/fiscaal nummer: 8052.34.457 

Documenten

  1. pdf Financiële overzicht 2022 en begroting 2023 148 kB Download
  2. pdf Jaarverslag 2022 164 kB Download

Dit formulier verwerkt persoonsgegevens. Meer weten over de verwerking van persoonsgegevens? Lees er meer over in onze privacyverklaring.

Geboortedatum (Optioneel)
Bovenstaand bedrag mag Nij Smellinghe in de onderstaande frequentie afschrijven
Ingangsdatum

Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.