Spring naar inhoud

Samenwerkingspartners

Artsen, specialisten en verpleegkundigen van Nij Smellinghe werken volop samen met collega-ziekenhuizen en kennisinstellingen in Nederland. Samen weet je immers veel meer. Zo hebben we samenwerkingen met andere ziekenhuizen, maar ook met universiteiten, hogescholen en thuiszorgorganisaties. Allemaal met één doel: de best mogelijke zorg voor u als patiënt.

Met wie werken we samen

Door actief samen te werken met collega’s zorgen we ervoor dat we onze kennis delen en dat we samen onze kennis verrijken. Denkt u bijvoorbeeld aan:

  • De huisarts
  • Andere ziekenhuizen
  • Fysiotherapeuten
  • Universiteiten
  • MBO- en hogescholen
  • Thuiszorgorganisaties

Altijd verzekerd van goede zorg

Om u de best mogelijke zorg te kunnen leveren, maakt Nij Smellinghe afspraken met zorgverzekeraars zodat u altijd bij ons terecht kunt voor zorg. Wilt u weten met wie Nij Smellinghe samenwerkt in het belang van uw gezondheid? Stel uw vraag aan uw zorgverlener.

Inkoopsamenwerking Friese Ziekenhuizen

De inkoopafdeling van ziekenhuis Nij Smellinghe is onderdeel van de Inkoopsamenwerking Friese Ziekenhuizen (IFZ). IFZ is een formele vereniging met als doel haar leden te ondersteunen bij het maken van de juiste kwalitatieve en financiële keuzes over de inkoop van (verbruiks)goederen, diensten en investeringen. Naast de vier Friese ziekenhuizen zijn ook regionale care-instellingen aangesloten bij de vereniging. Lees meer over IFZ

Zorg voor het Noorden, samenwervende ziekenhuizen

Om ook in de toekomst de beste ziekenhuiszorg te bieden, hebben de negen ziekenhuizen (waaronder Nij Smellinghe) en drie ambulancediensten in Groningen, Friesland en Drenthe de samenwerking opgezocht. Deze samenwerking is nog volop in ontwikkeling en gericht op gezamenlijk zorgprofessionals werven en opleiden.

Zorg voor het Noorden staat voor de toekomst van (werken in) de zorg in Noord-Nederland. Het belangrijkste doel van onze samenwerking is het zorgen voor meer goed opgeleide zorgprofessionals in de ziekenhuiszorg. Meer informatie: www.zorgvoorhetnoorden.nl

ROC Friese Poort

ROC Friese Poort en Nij Smellinghe hebben een unieke en vooruitstrevende samenwerking die onder andere tot een schoollocatie op het ziekenhuisterrein en nieuwe onderwijsconcepten leidt. De opleiding Sustainable Hospitality Management start in september 2022 en verbindt zorg, horeca en facilitair (www.rocfriesepoort.nl/nieuweopleiding). Waarbij studenten vooral leren hoe ze van betekenis kunnen zijn en impact hebben op hun omgeving. Vanaf september 2022 volgen deze studenten een deel van hun lessen op de schoollocatie in Nij Smellinghe, waar ze kunnen leren in de praktijk. Ook de studenten van Zorg en Welzijn krijgen vanaf september 2022 les op deze locatie.