Spring naar inhoud

Om de kans op verspreiding van het coronavirus (COVID-19) te verkleinen gelden er extra maatregelen in Nij Smellinghe. Kijk voor actuele informatie op www.nijsmellinghe.nl/corona.

Huid- en laserkliniek

Behandeling van uw huidaandoening

Telefoonnummer polikliniek
0512 588 801

Ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten heeft sinds 2005 een Huid- en laserkliniek. Hier behandelen we diverse huidaandoeningen. Doel is om de aandoening op te heffen, te verminderen of te voorkomen. Dat doen we met diverse behandelingen. Ook als u geen verwijzing van de huisarts of een medisch specialist hebt, bent u van harte welkom in de Huid- en laserkliniek.

Praktische informatie

Contact

BeterDichtbij

Direct in contact met jouw behandelaar

Meer over BeterDichtbij

Uw patiëntenportaal

Mijn Nij Smellinghe

Openingstijden

Dagelijks is de polikliniek geopend van 8.00 tot 16.30 uur. Naast de openingstijden tijdens kantooruren kunt u ook ’s avonds bij ons terecht op dinsdag- en donderdagavond van 17.00 tot 19.30 uur. Voor het maken of wijzigen van een afspraak kunt u contact opnemen met de polikliniek Dermatologie op telefoonnummer 0512 588 801.

Route

Naar het ziekenhuis

Naar de polikliniek

Spreekuur

8.00 - 16.30 uur

Tijdens het spreekuur bespreekt u uw klachten met uw behandelaar. Ook kunt u al uw vragen stellen en uw wensen bespreken.

Voorbereiden op een bezoek

Het eerste consult en de vervolgbehandelingen vinden volgens afspraak plaats. Vanuit een zorgvuldige diagnose stellen we een behandeling voor. Over de uiteindelijke behandeling houden we zo veel mogelijk contact met uw huisarts of de specialist.

Meer informatie over uw bezoek aan Nij Smellinghe

Welke behandelingen bieden we?

U kunt bij ons terecht voor vrijwel alle behandelingen aan uw huid. Denk aan:

 • huidverbetering
 • micro needling
 • lasertherapie
 • acnetherapie
 • verwijderen van (over)beharing
 • oedeemtherapie
 • elektrische epilatie
 • behandelen van littekens
 • verwijderen van tatoeages
 • camouflage

Waarom zou u naar de huidtherapeut gaan?

De huidtherapeuten van de Huid- en laserkliniek voeren naast cosmetische behandelingen ook medische behandeling uit. We hebben korte lijntjes met de dermatologen van Nij Smellinghe en andere (para)medische disciplines. Deze samenwerking zorgt ervoor dat u snel en professioneel geholpen wordt.

Bij de Huid- en laserkliniek van Nij Smellinghe wordt u behandeld door hbo-opgeleide huidtherapeuten, die zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten. Onze huidtherapeuten zijn bevoegd om te werken met een laser. Als ziekenhuis beschikken we bovendien over de nieuwste medische kennis en moderne apparatuur. Professioneel, veilig en vertrouwd. Dat voelt wel zo prettig.

Worden alle behandelingen vergoed?

Het intakegesprek is geheel vrijblijvend en altijd gratis. Veel behandelingen bij de Huid- en laserkliniek worden vanuit uw aanvullende verzekering vergoed door uw zorgverzekeraar. Denk bijvoorbeeld aan het ontharen in het gelaat, acnetherapie of camouflage. Let op: er moet wel een medische indicatie zijn. De meer cosmetische behandelingen zijn voor eigen rekening. Informeer daarom altijd bij uw zorgverzekeraar.

Prijslijst

 1. pdf Prijslijst Huid- en Laserkliniek 441 kB Download

Voorzorgsmaatregelen

Voor de behandeling heeft u eerst een intakegesprek met één van onze medewerkers. Daar zullen de mogelijkheden en onmogelijkheden van de behandeling met u worden besproken. Bijzondere aandacht zal daarbij uitgaan naar eventuele factoren die het risico van uw behandeling zouden kunnen vergroten.

Voorzorgsmaatregelen:

 • Vermijd iedere vorm van bruin worden gedurende minstens zes weken vóór en na de behandeling. Gebruik zonodig beschermende crèmes (minimaal factor 20) wanneer u buiten bent
 • Vermijd epileren en harsen gedurende minimaal zes weken voor de behandeling

Risico's

De Alexandrite , de Varilite diode laser, de Mydon nd YAG laser, de Picoway laser, de Ydun en de Fox laser zijn erg veilig en effectief. Onze deskundige medewerkers zijn goed getraind in het veilig gebruik van deze lasers. Elke laser heeft zijn eigen bijwerkingen, bij de meesten ontstaan milde bijwerkingen zoals roodheid of een zwelling. Dit verdwijnt meestal binnen enkele uren tot enkele dagen. Tijdens de intake bespreken we met welke laser u behandeld gaat worden en wat de te verwachten bijwerkingen zijn. Ook de nazorg wordt met u doorgenomen.

Ik durf in de zomer weer een shirt met korte mouwen aan te trekken

Alysa heeft een ontharingsbehandeling in de Huid- en Laserkliniek ondergaan
Lees het hele verhaal

Ik denk regelmatig: had ik dit maar eerder gedaan

Manon (25 jaar) heeft een acne behandeling in de Huid- en Laserkliniek ondergaan
Lees het hele verhaal

Iedere behandeling brengt me een stapje dichterbij het gezicht dat ik zo graag wil hebben

Johan (48 jaar) heeft een acne behandeling in de Huid- en Laserkliniek ondergaan
Lees het hele verhaal