Spring naar inhoud

Anesthesie/Preoperatieve screening

Goed voorbereid onder narcose

Telefoonnummer polikliniek
0512 588 380

Wanneer u in Nij Smellinghe een operatie of ingreep krijgt waarbij meer dan alleen plaatselijke verdoving nodig is, dan heeft u eerst een afspraak met de anesthesioloog op de polikliniek Preoperatieve screening, ook Anesthesiologie genoemd. U krijgt deze afspraak via de secretaresse van de arts die de operatie of ingreep met u inplant.

Praktische informatie

Contact

BeterDichtbij

Direct in contact met jouw behandelaar

Meer over BeterDichtbij

Uw patiëntenportaal

Mijn Nij Smellinghe

Openingstijden

Maandag 08.00 - 12.00 uur en 13.00 - 16.30 uur
Dinsdag 8.00 - 12.00 en 13.00 - 16.30 uur
Woensdag 8.00 - 12.00 uur en 13.00 - 16.30 uur
Donderdag 8.00 - 12.00 uur en 13.00 - 16.30 uur
Vrijdag 8.00 - 12.00 uur, in de oneven weken

Route

Naar het ziekenhuis

Naar de polikliniek

Spreekuur

Wanneer u in Nij Smellinghe een operatie of ingreep krijgt onder narcose, dan heeft u eerst een afspraak op de polikliniek Preoperatieve screening. Deze afdeling noemen we ook wel de polikliniek Anesthesiologie. Voorafgaand aan uw bezoek vragen we u een gezondheidsvragenlijst in te vullen. Een medewerker van het Apotheek Servicepunt neemt de medicatie met u door.

Voorbereiden op een bezoek

Voorafgaand aan uw bezoek vragen we u een gezondheidsvragenlijst in te vullen. Afhankelijk van uw leeftijd en het type operatie wordt er voorafgaand aan uw bezoek alvast een bloedonderzoek of een hartfilmpje aangevraagd. Tijdens uw bezoek neemt u met een medewerker van het Apotheek Servicepunt uw medicijngebruik en allergieën door. U spreekt ook een verpleegkundige over de praktische zaken rondom uw opname, en tot slot de anesthesioloog over uw gezondheidstoestand en de verdoving.

Meer informatie over uw bezoek aan Nij Smellinghe

De anesthesioloog

De anesthesioloog zorgt voor de verdoving tijdens operaties en andere ingrepen, door het toedienen van narcose of het verdoven van een deel van het lichaam. Om dit veilig te laten verlopen, is deze arts altijd op de hoogte van uw gezondheidstoestand. Deze wordt in kaart gebracht op de polikliniek Preoperatieve screening.
Ook buiten de operatiekamers is de anesthesioloog aan het werk, bij pijnbestrijding na een operatie of tijdens een bevalling, bij het veilig verdoven en meebehandelen van mensen op de Spoedeisende Hulp en Intensive Care, en bij het behandelen van chronische pijn via het Pijncentrum.  

Preoperatieve screening

De informatie over uw gezondheid, medicatie, allergieën en eerdere operaties die wordt verzameld tijdens de preoperatieve screening is van groot belang om een verdoving veilig te laten verlopen. Het kan nodig zijn om verder onderzoek van uw hart, longen, luchtwegen of bloedwaarden te laten doen. Soms wordt er advies gevraagd aan een andere specialist, zoals een cardioloog of een longarts.
Op basis van al deze informatie bespreekt de anesthesioloog met u welke mogelijkheden er zijn voor de verdoving tijdens de ingreep, en welke risico’s daar eventueel voor u aan verbonden zijn.

Pijnbestrijding tijdens en na operaties en onderzoeken

Tijdens een operatie of pijnlijk onderzoek zorgt de anesthesioloog ervoor dat u goed verdoofd bent, bijvoorbeeld met narcosemiddelen, een ruggenprik of een verdoving van een arm of een been. Er wordt ook een plan gemaakt voor de pijnstillers die na de ingreep nodig zijn. Na sommige grote operaties blijft de anesthesioloog ook op de verpleegafdeling bij de pijnbestrijding betrokken. De Acute Pijnservice (APS) komt dan langs om de pijnstilling te controleren en waar nodig aan te passen.

Veelgestelde vragen

Brochures

  1. Anesthesie Bekijk Download
  2. Anesthesie bij KNO kinderen Bekijk Download
  3. Chronische pijn (inclusief video) Bekijk
  4. Diepe sedatie (inclusief video) Bekijk
  5. Sedatie Bekijk Download