Spring naar inhoud

Dagverpleging

Opname voor behandeling, onderzoek en operatie

Telefoonnummer afdeling
0512 588 545

Op de afdeling Dagverpleging nemen we u op voor diverse redenen. Vaak komt u hier terecht via uw behandelend medisch specialist. De opnameduur varieert van enkele uren tot enkele dagen en is voor zowel behandeling, onderzoek als een operatie.

Praktische informatie

Onze afdeling bestaat uit een unit Dagverpleging. De afdeling is geopend van maandag 7.00 uur tot zaterdag 15.30 uur. Op iedere kamer is per bed een televisie aanwezig. Ook is er wifi aanwezig op de gehele afdeling. Gebruik van televisie en wifi is gratis. U mag gebruik maken van een eigen mobiele telefoon. Houd wel rekening met andere patiënten.

Bezoektijden

De Dagverpleging voor volwassenen heeft geen bezoekmogelijkheid, omdat patiënten binnen een dag weer naar huis gaan (of naar een andere afdeling). Een begeleider mag de patiënt brengen en ophalen.

Route

Naar het ziekenhuis

Naar de afdeling

Dag van de opname

Op de dag van de opname meldt u zich tot 7.30 uur bij de Spoedeisende hulp. Na 7.30 uur kunt u zich melden bij de receptie bij de hoofdingang van Nij Smellinghe. Daarna verwijzen we u door naar afdeling B1, waar u zich meldt bij de balie. De verpleegkundige doet hier een opnamegesprek. Deze verpleegkundige is gedurende de dienst uw aanspreekpunt voor vragen.

Komt u voor een operatieve ingreep, dan is het volgende van belang. Als u een operatie ondergaat, moet u nuchter zijn. Uw behandelend arts/anesthesist vertelt u vanaf welk tijdstip u niets meer mag eten en drinken. Voor de operatie ontvangt u speciale operatiekleding. Eventuele make-up en nagellak dient u er af te halen. Ook contactlenzen, sieraden, piercings en (gebits)prothesen moet u verwijderen. Het is mogelijk dat u medicijnen krijgt toegediend als voorbereiding op de verdoving.

Voor de operatie rijden we u op uw bed naar de operatieafdeling. U ontmoet de anesthesist die vervolgens de narcose, ruggenprik of eventuele plaatselijke verdoving toedient. Na de operatie rijden we u naar de zogeheten uitslaapkamer (verkoever). Op deze kamer zijn speciaal opgeleide verpleegkundigen die u de eerste tijd na de operatie bewaken en verzorgen. U blijft hier tot het moment dat het verantwoord is dat u naar de afdeling teruggaat.

Terug op de afdeling ontvangt u verdere zorg. Afhankelijk van de soort operatie of het onderzoek dat bij u is gedaan, blijft u één of meerdere dagen op de afdeling.

Voorbereiden op een bezoek

Het is belangrijk dat u de volgende spullen meeneemt voor opname:

  • Uw patiëntenpas
  • Medicijnen die u dagelijks inneemt, het liefst in de originele verpakking
  • Toiletartikelen
  • Kleding, nachtkleding en makkelijk en stevig schoeisel
  • Naam en telefoonnummer van uw contactpersoon
  • Mobiele telefoon
  • Eventuele hulpmiddelen zoals een rollator, bril of gehoorapparaten

Let op: er zijn geen kluisjes aanwezig op de afdeling. Sieraden en andere kostbaarheden kunt u beter thuis laten.

Wilt u meer informatie over uw bezoek aan Nij Smellinghe?

Koorts of verhinderd?

Bent u de dagen voor de behandeling verkouden, heeft u koorts of voelt u zich om wat voor reden dan ook niet fit? Neem dan zo snel mogelijk contact op met de afdeling Kort verblijf en Dagverpleging om te informeren of uw ingreep door kan gaan. In overleg kunnen we bepalen of uw operatie, het onderzoek of de behandeling wel of niet door kan gaan.

Veelgestelde vragen