Spring naar inhoud

Leefregels na een ooroperatie

U heeft in ons ziekenhuis een operatieve behandeling aan uw oor ondergaan.

Pijn


U kan enige tijd lichte pijn rond uw oor of spierpijn in de nek hebben. De pijn na een ooroperatie is over het algemeen licht tot mild. Als u naar huis gaat krijgt u eventueel pijnstilling mee voor een aantal dagen. 
 

Wond


Afhankelijk van of er via uw gehoorgang of achter het oor is geopereerd, heeft u alleen een pleister op het oor of een verband om uw hoofd en een oortampon. Het hoofdverband mag u één dag na de operatie verwijderen, de pleister verzoeken wij u te laten zitten. Deze moet voorkomen dat de tampon uit de gehoorgang valt. De pleister en tampon in uw gehoorgang worden één week na de operatie op de polikliniek verwijderd. Houd tot afspraak op de polikliniek het oor droog.

Douchen


U mag douchen. Houd het hoofd één week droog en uw oor 6 weken. Voorkom tijdens het douchen dat er water in uw oor loopt.


 

Mobiliteit


Wij raden zware lichamelijke inspanning en intensieve sportbeoefening af voor in ieder geval de eerste vier weken.
 

Probeer druk op uw oor de eerste 4 weken te voorkomen. Dit betekent dat u niet moet persen en geen zware dingen mag tillen. U mag uw neus niet snuiten. U mag uw neus wel ‘ophalen’. Als u niest, niest u dan met de mond open, om druk op uw oor te voorkomen.

Bijzonderheden


……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….....

  • Bij klachten buiten kantooruren die gerelateerd lijken aan de operatie die niet kunnen wachten tot de volgende dag, kunt u contact opnemen met de Spoedeisende Hulp op 0512 588 146.

  • Voor overige vragen kunt u de polikliniek KNO bellen. Zij zijn bereikbaar op 0512 588 804 tussen 08.00 en 10.00 uur en 13.00 en 15.00 uur.

Download PDF