Spring naar inhoud

Leefregels na een myringoplastiek


U heeft in ons ziekenhuis een operatieve behandeling aan uw oor ondergaan (sluiten van een gaatje in het trommelvlies).

Pijn
De pijn na deze operatie valt over het algemeen mee. Als u naar huis gaat krijgt u eventueel pijnstilling mee voor een aantal dagen. 


Wond
U heeft een pleister op het oor of een hoofdverband en eventueel een oortampon. De volgende dag mag u het hoofdverband verwijderen. Laat de pleister en tampon zitten tot aan het polibezoek en houdt uw oor droog.

Mobiliteit
Om druk te voorkomen mag u de eerste week na de operatie niet uw neus snuiten, zwaar tillen en niet bukken. Als u moet niezen, doe dit dan met uw mond open.

U mag niet sporten in de eerste vier tot zes weken. Zwemmen mag niet tot de eerste controle afspraak.  


 

Bijzonderheden
………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
 

Bij problemen zoals nabloeden, heftige hoofdpijn, koorts boven de 38,5 graden of andere klachten die u niet vertrouwt neemt u telefonisch contact op met het ziekenhuis.

  • Bij klachten buiten kantooruren die gerelateerd lijken aan de operatie die niet kunnen wachten tot de volgende dag, kunt u contact opnemen met de Spoedeisende Hulp op 0512 588 146.

  • Voor overige vragen kunt u de polikliniek KNO bellen. Zij zijn bereikbaar op 0512 588 804 tussen 08.00 en 10.00 uur en 13.00 en 15.00 uur.

Download PDF