Spring naar inhoud

Eerste Hart Hulp en Hartbewaking

Zorgvuldige bewaking van het hart

Telefoonnummer afdeling
0512 588 504

Wanneer uw hart tijdelijke ondersteuning of zorgvuldige bewaking nodig heeft, wordt u opgenomen op de afdeling Eerste Harthulp & Hartbewaking. De afdeling is gespecialiseerd in de opvang, diagnostiek en behandeling bij hartziekten.

Praktische informatie

Bezoektijden

Maandag t/m zondag tussen 10.00 - 19.30 uur

Route

Naar het ziekenhuis

Naar de afdeling

  • Contact

    0512 588 504 Bent u partner of contactpersoon van een patiënt? Dan kunt u ons ook altijd bellen.

Meer informatie

De afdeling bestaat uit twee eenpersoonskamers en een zaal met vier bedden. De patiënten die hier liggen, bewaken we voortdurend met behulp van apparatuur door een verpleegkundige. Een patiënt heeft één verpleegkundige als aanspreekpunt, maar de verpleegkundigen wisselen wel van dienst.

Contactpersonen

Wanneer u op de Eerste Hart Hulp & Hartbewaking komt, is er vaak sprake van de nodige hectiek. Voor ons is het erg belangrijk om uw gezondheidssituatie zo overzichtelijk mogelijk te maken. De verpleegkundigen en artsen willen daarom graag met één persoon contact hebben. Het is voor ons belangrijk dat er binnen uw familie- of vriendenkring één iemand als contactpersoon optreedt. Deze contactpersoon kan dag en nacht informeren naar uw toestand. Deze contactpersoon is daardoor exact op de hoogte hoe het met u gaat. Uw familie en vrienden kunnen handig en snel contact opnemen met deze contactpersoon als zij informatie over u willen.

Behandelingen

U wordt opgenomen op de Eerste Hart Hulp & Hartbewaking wanneer uw klachten verdacht zijn voor een probleem met het hart, tijdelijke ondersteuning en/of zorgvuldige bewaking van uw hart noodzakelijk is. Wanneer u bij ons bent opgenomen, bent u vrijwel altijd met draden aangesloten op de bewakingsapparatuur.

Zo kunnen we via de monitor de werking van uw hart, uw bloeddruk en uw ademhaling bewaken. Verder heeft u vaak een infuus waardoor we medicijnen kunnen toedienen.

Eén contactpersoon
Op onze afdeling krijgt u als patiënt één verpleegkundige toegewezen. Deze verpleegkundige geeft u alle informatie over uw toestand. Als u vragen heeft, kunt u bij deze verpleegkundige terecht. De verpleegkundigen op de afdeling werken in verschillende diensten (dag-, avond- en nachtdienst). We proberen om de verpleegkundige zoveel mogelijk dezelfde patiënten te laten verzorgen.

Uw behandeling wordt dagelijks besproken door een team van artsen en verpleegkundigen. Deze verpleegkundigen zijn verantwoordelijk voor uw dagelijkse verpleging en verzorging en het observeren van uw lichaamsfuncties. Er is altijd een vaste verpleegkundige die gedurende de dienst zorgt voor een of twee patiënten.

Veelgestelde vragen