Spring naar inhoud

Ziekenhuis Nij Smellinghe bundelt krachten met 27 regionale ziekenhuizen in de SAZ

Als regionaal ziekenhuis bundelen wij onze krachten samen met 27 andere regionale ziekenhuizen in de vereniging Samenwerkende Algemene Ziekenhuizen (SAZ). Wij zijn verweven met en verankerd in de regio. Wij kennen de bewoners, de lokale gebruiken en sociale structuren, de huisartsen en andere regionale zorgverleners: dát is onze kracht.

Overzichtsafbeelding wat de verenging Samenwerkende Algemene Ziekenhuizen inhoudt

Praktisch

De regionale ziekenhuizen zijn vooral ook praktische ziekenhuizen: we steken de handen uit de mouwen. 

Hoe werkt ziekenhuis Nij Smellinghe aan deze strategische ambitie?

‘De SAZ ziekenhuizen zijn bij uitstek in staat integrale zorg te bieden, samen met de andere (zorg)aanbieders in het netwerk, op de juiste plek’, aldus Bert Kleinlugtenbeld, voorzitter SAZ en voorzitter Raad van Bestuur ziekenhuis Nij Smellinghe. ‘We zijn verweven met en verankerd in de regio. Wij kennen de bewoners, de lokale en sociale structuren, werken nauw samen met de huisartsen, verpleeg- en verzorgingstehuizen, thuiszorg en andere regionale zorgverleners. Op basis hiervan kunnen we de juiste zorg en hulp organiseren en mobiliseren. Dàt is de kracht van de SAZ ziekenhuizen.’

Een aantal voorbeelden van ziekenhuis Nij Smellinghe:

Waardegedreven zorg 

Wij werken in het SAZ programma waardegedreven zorg samen met andere regionale ziekenhuizen aan het nog verder verbeteren van:

  • darmkanker
  • heupfractuur
  • galblaas

“Binnen dit programma hoef je niet alles zelf uit te vinden. Je komt voorbeelden tegen uit andere ziekenhuizen die ook waardevol zijn voor ons” aldus Martijn Möllers, chirurg ziekenhuis Nij Smellinghe. hij deelt hier zijn ervaring met het SAZ Waardegedreven Zorg programma voor darmkanker.

BeterDichtbij

Beter Dichtbij
Patiënten in behandeling van een van onze zorgprofessionals kunnen eenvoudig en veilig met hen in gesprek via de app BeterDichtbij. Op elk moment van de dag via de mobiele telefoon of computer. Denk aan het stellen van een korte vraag, onderzoeksuitslagen nalezen, of even een herhaalrecept aanvragen.

De app BeterDichtbij is een initiatief van de 28 regionale ziekenhuizen, verenigd in de SAZ.

Samenwerken op thema’s

Op specifieke thema’s werken de SAZ ziekenhuizen samen, in kennisnetwerken, werkteams of commissies:

  • Transmurale samenwerking
  • Spoedzorg
  • Zorgverkoop
  • AI
  • Calamiteitencommissie
  • Samenwerking ‘connected care’
  • Communicatie
Nieuws vanuit de SAZ

Onze ambitie als SAZ ziekenhuis zie je in deze video

Nij Smellinghe & SAZ