Spring naar inhoud

Ter voorbereiding op uw bezoek leest u hier de actuele informatie en basisadviezen rondom het Coronavirus: www.nijsmellinghe.nl/corona.

24 uurs bloeddrukmeting

U komt naar het ziekenhuis om een 24 uurs bloeddrukmeting te laten maken. In deze folder wordt kort uitgelegd wat dit is en hoe het wordt uitgevoerd.

Doel

Uw arts wil een beter inzicht krijgen in uw bloeddruk gemeten over een hele dag (24 uur).

Voorbereiding

Trek deze dag kleding aan die gemakkelijk en ruim om uw armen zit (wijde trui of ruime blouse, geen jurk).


Vergeet niet uw patiëntenpas mee te nemen.

Verloop van het onderzoek

U kunt zich op de afgesproken tijd melden bij de de afdeling Functieonderzoeken (route 27). Vanuit de wachtruimte wordt u opgeroepen door een functielaborant(e). U wordt naar een onderzoekskamer gebracht. In de onderzoekskamer wordt u gevraagd uw trui of blouse uit te trekken.


Om uw arm krijgt u een bloeddrukmanchet waaraan een recorder is verbonden. De recorder draagt u met een riem om uw middel. Wij vragen u daarom zelf een passende riem mee te nemen.
Gedurende de dag en nacht wordt uw bloeddruk zo nu en dan gemeten. We vragen u om tijdens deze dag een schema bij te houden van uw bezigheden tijdens de metingen.


U komt de volgende dag terug in het ziekenhuis om de bloeddrukmeter weer in te leveren, de laborant spreekt een tijdstip met u af. De laborant geeft u ook instructies hoe en wanneer u de bloeddrukmeter kunt verwijderen.

Na het onderzoek 


De resultaten van het onderzoek worden door uw behandelend arts beoordeeld. De laborant(e) kan er dus geen mededelingen over doen. Meestal kunt u een week na het onderzoek bij uw specialist terecht om de resultaten te bespreken. Hiervoor moet u zelf een afspraak maken.

Verhinderd

Als u verhinderd bent, wilt u dit dan zo snel mogelijk doorgeven aan het secretariaat van de poli Cardiologie, tel. (0512) 588 806. In uw plaats kan een andere patiënt voor dit onderzoek komen. U kunt meteen een nieuwe afspraak maken.

Download PDF