Spring naar inhoud

Om de kans op verspreiding van het coronavirus (COVID-19) te verkleinen gelden er extra maatregelen in Nij Smellinghe. Kijk voor actuele informatie op www.nijsmellinghe.nl/corona.

Nieuwe ontwikkelingen bij de Huid- en laserkliniek in Nij Smellinghe

Sinds half maart beschikt de Huid- en laserkliniek van ziekenhuis Nij Smellinghe over twee hypermoderne nieuwe lasers:

  1. De nieuwe PicoWay laser heeft de award gewonnen voor “Best energy treatment of the year” en wordt beschouwd als “The golden standard” voor het verwijderen van tatoeages en pigmentaandoeningen.
  2. De nieuwe Erbium Glass laser wordt ingezet bij atrofische (acne) of hypertrofische littekens en chirurgische littekens. Verder is deze laser ook geschikt voor huidverbetering.

Tatoeage

Voor het verwijderen van de tatoeages wordt nauw samengewerkt met de dermatologen van het ziekenhuis. Patiënten met complicaties van een tatoeage, denk hierbij bijvoorbeeld aan een allergische reactie kunnen terecht bij onze dermatoloog. Voor het verwijderen van de tatoeage is onze nieuwe PicoWay laser erg geschikt. Deze laser verwijdert de inkt van de tatoeage met de minste kans op complicaties. Ook gekleurde tatoeages en permanente make-up (PMU) kunnen worden verwijderd.

Pigment

De PicoWay is de beste laser op het gebied van pigmentproblematiek. Denk hierbij aan ouderdomsvlekken, zonschade en sproetjes. Maar ook dieper gelegen pigmentproblematiek zoals melasma, café-au-lait macula, Naevus van Hori, Naevus van Ito, Naevus van Ota, Naevus van Becker en Naevus van Spilus kunnen wij veilig met deze laser behandelen. Daarbij komt ook dat er met deze laser pigmentaandoeningen bij patiënten met huidtype 1 t/m 6 veilig behandeld kunnen worden!

Littekens en huidverbetering

Met de nieuwe Erbium Glass laser kunnen wij verschillende littekens behandelen. Denk hierbij aan atrofische (acne) of hypertrofische littekens en chirurgische littekens. Ook kunnen wij u helpen met huidverbetering zoals het verminderen van fijne lijntjes, huidstructuur en rimpels.

Deze gefractioneerde non-abblatieve laser richt zich op het water in de huid en maakt minuscule gaatjes in de huid. Dit geeft in de diepte een wondgenezing waardoor er weer nieuwe aanmaak van collageen en elastine plaatsvindt. Dit zorgt voor soepelheid, egalisatie, verbeterde structuur van de huid en opvulling van het litteken.

Tot slot

Wilt u meer informatie over één van deze behandelingen? Maak dan een afspraak bij de Huid- en laserkliniek. Een doorverwijzing is niet per se nodig. Voor afspraken kunt u de polikliniek Dermatologie bellen op: 0512 588 801. U kunt de Huid- en laserkliniek ook mailen: huidtherapie@nijsmellinghe.nl