Spring naar inhoud

Nazorgpolikliniek Intensive Care

Inleiding

U heeft enige tijd op de Intensive Care gelegen. In die periode was er intensieve zorg nodig in verband met uw gezondheidssituatie.

Een verblijf op de Intensive Care kan veel invloed hebben op uw lichamelijke en geestelijke gezondheid en uw sociaal welzijn. Ook na ontslag uit het ziekenhuis kan deze invloed blijven. Klachten die hierbij komen kijken zijn bijvoorbeeld slecht slapen, nachtmerries, angst en nervositeit. Ook zwakke spieren, een slechte conditie of gewichtsverlies zijn veel voorkomende klachten na een Intensive Care opname.

Veel patiënten ervaren de periode op de Intensive Care als een zwart gat. Dit doordat ze een groot deel van hun tijd op de Intensive Care in slaap zijn gehouden. Daarnaast spelen er vaak meerdere problemen tegelijkertijd zonder dat er sprake is van één duidelijke ziekte.

Een groot deel ex-IC patiënten en hun familie blijken dan ook behoefte te hebben aan een nagesprek over hun ervaringen tijdens hun

Intensive Care periode.

Doel nazorgpolikliniek Intensive Care

Met een bezoek aan de nazorgpolikliniek Intensive Care willen wij u en uw naasten de mogelijkheid bieden om vragen te stellen naar aanleiding van uw opname op de Intensive Care. Met het beantwoorden van uw vragen en het bespreken van uw klachten hopen we u en uw naasten meer inzicht te geven. Niet alleen in de opname periode op de Intensive Care. Maar ook in de herstelperiode daarna.

Behalve aandacht besteden aan de periode op de intensive care, willen we ook horen hoe het nu met u gaat en waar u tegenaan loopt in het dagelijks leven. Denk hierbij aan belangrijke vragen als: bent u weer op kracht? Bent u weer fit? Hoe gaat het met het eten en heeft u uw werk of hobby`s weer hervat?

Werkwijze nazorgpolikliniek Intensive Care

Ongeveer twee maanden nu uw ontslag uit het ziekenhuis neemt een Intensive Care verpleegkundige van het nazorg team telefonisch contact met u op. De verpleegkundige maakt een afspraak met u voor een bezoek aan de nazorgpolikliniek Intensive Care. Ook vragen wij uw naasten om mee te komen naar het nazorgpolikliniek gesprek.

We sturen u een bevestiging van de gemaakte afspraak en enkele vragenlijsten toe. Hierbij zit ook een vragenlijst voor uw naaste. Deze vragenlijsten geven ons inzicht in hoe het momenteel met u gaat. Wij vragen u de vragenlijst in te vullen en ons uiterlijk een week voor het polikliniek bezoek retour te sturen.

Tijdens uw bezoek aan de nazorgpolikliniek heeft u eerst een afspraak met de fysiotherapeut. De fysiotherapeut zal een aantal items  met u bespreken en een paar fysieke tests  afnemen. Dit is nodig om samen met u ,uw functioneren in kaart te brengen. Eventuele beperkingen in uw dagelijks leven  als gevolg hiervan worden besproken. Bij beperkingen in uw dagelijks functioneren, bijvoorbeeld een afgenomen algehele conditie, minder kracht of matige coördinatie, krijgt u adviezen om dit verder te verbeteren. Indien nodig  kan dit onder begeleiding van een fysiotherapeut. De afspraak bij de fysiotherapeut duurt ongeveer 30 minuten.

Vervolgens heeft u een gesprek met een Intensive Care verpleegkundige van het nazorgteam. Tijdens dit gesprek wordt met u de vragenlijst doorgenomen en is er gelegenheid om vragen te stellen. Als u vragen heeft aan de arts van de Intensive Care (Intensivist) kan deze worden opgeroepen om uw vragen te beantwoorden.

Daarna is er de mogelijkheid om samen met de verpleegkundige de Intensive Care te bezoeken. Het bezoek aan de verpleegkundige en de Intensive Care afdeling zal ongeveer 75 minuten duren.

Locatie nazorgpolikliniek

De nazorgpolikliniek Intensive Care bevindt zich op route 10. De afspraak zal plaatsvinden op een donderdagmiddag.

Vragen

Heeft u naar aanleiding van deze folder nog vragen? Neem dan gerust contact op met het nazorgteam. U kunt ons bereiken van maandag t/m vrijdag  op telefoonnummer 0512 - 58 8143 of via icnazorgpolikliniek@nijsmellinghe.nl.

Het nazorgteam Intensive Care.

Download PDF