Spring naar inhoud

Verpleegafdeling A3 (neurologie, neurochirurgie en orthopedie)

U bent opgenomen op de afdeling A3. Deze afdeling bevat de specialismen neurologie en orthopedie. De afdeling heeft 18 kamers. Kamer 307 en 308 noemen we de Stroke Unit. Deze unit is optimaal toegerust om aan de eerste acute zorgverlening van patiënten met een beroerte te kunnen voldoen. Ook worden deze kamers gebruikt voor de meer intensieve behandeling van andere neurologische patiënten. 

De zorg voor de patiënten is verdeeld onder het team van verpleegkundigen. Iedere patiënt heeft een eerst verantwoordelijke verpleegkundige voor de duur van zijn/haar dienst. Deze verpleegkundige zorgt voor alle werkzaamheden rond een patiënt. De verpleegkundige loopt ook mee met de visites van de arts. Vraag gerust wie voor uw zorg verantwoordelijk is. U kunt het ook zien op het planbord bij de balie. Deze verpleegkundige is tevens het aanspreekpunt voor u en uw familie.

Op de afdeling zijn ook MBO-V en HBO-V-verpleegkundigen in opleiding werkzaam. Zij werken altijd onder supervisie van een gediplomeerde collega, die de eindverantwoordelijkheid voor de zorg draagt.

Op de afdeling worden dag-, avond- en nachtdiensten gedraaid, zeven dagen per week:

  • Dagdienst van 07.00 uur tot 15.30 uur
  • Avonddienst van 15.00 uur tot 23.00 uur
  • Nachtdienst van 22.45 uur tot 07.15 uur

Heeft u klachten of opmerkingen aarzel dan niet om dit met uw verpleegkundige te bespreken. Komt u er samen niet uit, dan kan hij/zij u vertellen welke stappen u verder kunt ondernemen.

Specialisten

Op onze afdeling werken de volgende specialisten:

Neurologen


Mw. S.T. Toering
Mw. A.G. Postma
Dhr. H.J. Weitenberg
Dhr. H.J. Bökkerink
Mw. S. Timmermans
Dhr. C.D. Erkelens

Neurochirurgen


Dhr. J. Koopmans
Dhr. S. Demir

Orthopeden


Dhr. R. Bimmel

Dhr. G. M. J. van Stralen

Dhr. E. de Groot

Mw. C. M. Kooijman

Dhr. L. A. Horta

Physician Assistent orthopedie: Mw. H. Hoogeboom, Dhr. M. Holtrop en Mw. C. Omlo. 

Daarnaast werken er secretaresses, fysiotherapeuten, diëtisten, logopedisten, ergotherapeuten, medisch maatschappelijk werkers, voedingsassistenten, ergotherapeuten, verpleegkundig consulenten neurologie, geestelijke verzorgers, schoonmakers en afdelingsassistentes op de afdeling.


Kwetsbare patiënten

Op de afdeling kunt u vrijwilligers tegenkomen van ‘kliniek vitaal’. Zij zijn geschoold om met kwetsbare patiënten om te gaan. Deze kunnen langs komen voor een praatje, samen de krant lezen, een spelletje doen en/of een stukje lopen. Ook kunnen zij samen met de patiënten eten in het dagverblijf.

Bij ieder bed hangt op het prikbord een beweegradar. De fysiotherapeut geeft aan in hoeverre iemand veilig kan lopen en vult dat in op de beweegradar. Een vinkje onder rood betekent dat u zich alleen mag verplaatsen onder leiding van een fysiotherapeut of verpleegkundige. Een vinkje onder oranje houdt in dat u mag lopen met bezoek en de vrijwilliger maar niet alleen. Bij een vinkje onder groen mag u zelfstandig rond lopen.

Dagverblijf

Het dagverblijf vindt u aan het eind van de dwarsgang rechts. U kunt hier 24 uur per dag gebruik van maken. Uitzondering vormen de diverse afdelingsoverleggen die in deze ruimte plaats vinden. Het keukenblok is bestemd voor therapeutisch gebruik en niet voor algemeen gebruik.

Eten

In dit ziekenhuis hebt u de mogelijkheid om een keuze te maken uit het menu. U kiest daarbij uw maaltijd voor de volgende dag. Houd zelf rekening met uw dieet. Heeft u vragen of bent u niet zeker of u de goede keuze heeft gemaakt, de voedingsassistente helpt u graag hierbij. Tijdens het bezoekuur is er koffie en thee verkrijgbaar voor het bezoek.


Overnachten

Soms is het mogelijk om te overnachten bij een opgenomen familielid. Bijvoorbeeld als de gezondheidstoestand van dit familielid zorgelijk is of als iemand erg verward of angstig is. Het regelen van een overnachting gebeurt altijd in overleg met de verpleegkundige

Folders

Op de afdeling zijn folders aanwezig over gezondheidszaken en daaraan gerelateerde onderwerpen. De folders zijn ter inzage en mogen ook meegenomen worden.

Verlaten van de afdeling

Als uw gezondheid het toelaat en u wilt de afdeling even verlaten, meldt dat dan bij uw verpleegkundige. Ook als u terug bent dit graag even melden. U kunt de afdeling beter niet verlaten wanneer uw behandelend arts visite loopt. Als er onderzoeken zijn gepland, wordt u hierover geïnformeerd door uw verpleegkundige.

Roken

Het is in en buiten op het gehele ziekenhuisterrein niet toegestaan om te roken.

Omgaan met kostbaarheden

Geld heeft u bijna niet nodig in het ziekenhuis. Neem ook geen kostbaarheden mee. Het ziekenhuis kan voor vermissing geen enkele aansprakelijkheid aanvaarden.


Bezoektijden

Maandag t/m vrijdag zijn de bezoektijden van 15.00 uur tot 19.30 uur. Zaterdag, zondag en op feestdagen van 10.00 uur tot 11.00 uur en van 15.00 uur tot 19.30 uur. Graag willen wij u erop attenderen dat er - bij voorkeur - maximaal twee bezoekers per patiënt op de patiëntenkamer aanwezig mogen zijn.

Mobiele telefonie

U kunt gebruik maken van uw eigen mobiele telefoon. Dit is toegestaan tussen 7 uur ’s ochtends en 22 uur ’s avonds. Mobiele telefonie wordt niet toegestaan op de stroke unit.

Internet en televisie

Bij uw bed is gratis televisie aanwezig. Daarnaast kunt u gratis inloggen op het draadloos netwerk van Nij Smellinghe.

Inlichtingen

Vragen over uw gezondheid, behandeling en onderzoeken kunt u altijd stellen aan uw behandelend arts. Ook kunt u inlichtingen krijgen door op de afdeling te vragen naar de voor u verantwoordelijke verpleegkundige.

Telefoonnummers

Afdeling A3: 0512 588 451
polikliniek Neurologie/Neurochirurgie: 0512 588 320

polikliniek Orthopedie: 0512 588 805

Download PDF