Spring naar inhoud

Ter voorbereiding op uw bezoek leest u hier de actuele informatie en basisadviezen rondom het Coronavirus: www.nijsmellinghe.nl/corona.

Echocardiografisch Onderzoek (TTE) met 'bubbels'

Binnenkort wordt bij u een echocardiografisch onderzoek verricht met bubbels. Met dit onderzoek kunnen wij een eventuele opening/verbinding tussen de rechter harthelft en de linker harthelft zichtbaar maken.

Voorbereiding

Voor het onderzoek is geen speciale voorbereiding nodig.

Wat neemt u mee

Uw patiëntenpas.

Waar meldt u zich

U kunt zich melden bij de afdeling functie-onderzoeken (route 27).

Het onderzoek

Het onderzoek wordt uitgevoerd door een gespecialiseerde laborant van de functieafdeling en een cardioloog. Er wordt een naaldje in uw arm ingebracht, waardoor tijdens het onderzoek een vloeistof (een zoutoplossing, geen medicijn) wordt ingespoten, hierbij ontstaan bubbels. Tijdens het onderzoek wordt er een echo van uw hart gemaakt. Dit is een onderzoek waarbij een klein apparaatje in de vorm van een microfoon op de borstkas, ter hoogte van het hart, wordt geplaatst. Deze zendt ultrageluidsgolven uit waarmee beelden worden gemaakt. De zoutoplossing wordt tijdens het onderzoek, ingespoten. Er wordt gekeken of de gemaakte bubbels zich verplaatsen vanuit de rechter hart helft naar de linker hart helft.

Eventuele bijwerkingen

Dit onderzoek heeft geen bijwerkingen. Het inspuiten van de vloeistof kan koud aanvoelen.

Duur van het onderzoek

Het onderzoek duurt ongeveer 30 minuten.

Na het onderzoek

Na het onderzoek gaat u naar huis.

De uitslag

Wordt u meegedeeld door uw behandelend cardioloog bij het eerstvolgende polikliniek bezoek.

Vragen

Heeft u vragen, bent u verhinderd of wilt u de afspraak wijzigen? Neemt u dan contact op met de poli Cardiologie van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 16.30 uur, telefoonnummer (0512) 588 806.

Download PDF