Spring naar inhoud

Ter voorbereiding op uw bezoek leest u hier de actuele informatie en basisadviezen rondom het Coronavirus: www.nijsmellinghe.nl/corona.

Niet vergoede zorg

Niet-vergoede zorg in Dermatologisch Centrum & Huid- en Laserkliniek Nij Smellinghe

Het komt voor dat uw dokter aandoeningen behandelt waarvan uw ziektekostenverzekeraar vindt dat die niet vergoed kunnen worden. Het bedrag voor de diagnose (“wat heb ik?”) en het advies van de dermatoloog wordt door uw verzekering vergoed. Maar de behandeling niet. Het gaat dan om een medisch niet-noodzakelijke behandeling voor een aandoening. Maar als patiënt wilt u er wel graag vanaf. Wij willen u graag van dienst zijn. Daarom worden deze verrichtingen uitgevoerd in het ‘niet-vergoede zorgsegment’. Dit betekent dat u de rekening zelf betaalt en deze niet kunt doorsturen naar uw verzekeraar.

Welke behandelingen zijn mogelijk?

Binnen de Huid- en Laserkliniek beschikken we over de modernste apparatuur voor de behandeling van uiteenlopende aandoeningen. Daarnaast kunnen we met medische technieken zoals excisie (snijden), shaving (schaven) en inspuiting vele aandoeningen behandelen.

U moet hierbij denken aan verwijderen van:

 • Goedaardige moedervlekken, ouderdomswratten, fibromen (‘pukkels’), talgklierzakjes e.d.
 • Couperose, spider naevi
 • Ontsierende vaatjes op de benen
 • Pigmentvlekken
 • Tatoeages
 • Acnelittekens
 • Rimpels (behandelingen voor huidverjonging)
   

Behandeltraject

De behandeling en zonodig een controleafspraak bij deze niet-vergoede zorg vallen onder één behandeltraject. Aan normale nacontroles zijn geen extra kosten verbonden. Zijn er meerdere behandelingen nodig, dan worden deze apart in rekening gebracht. Uw specialist bespreekt dit vooraf met u.

Waar en door wie vindt de behandeling plaats?

De behandelingen vinden plaats in het Dermatologisch Centrum/de Huid- en Laserkliniek, gesitueerd op de polikliniek dermatologie. Het team van behandelaars bestaat uit dermatologen en huidtherapeuten. De operatieve ingrepen worden uitgevoerd door de dermatoloog. Laserbehandelingen worden vaak uitgevoerd door de huidtherapeute en enkele behandelingen worden verricht door de verpleegkundig polikliniekmedewerker.

Betaling

Na afloop van de behandeling krijgt u een factuur thuisgestuurd. U dient deze zelf te betalen.

Voor vragen of afspraken?

Een afspraak maken voor een behandeling kan op drie manieren: 

 • Na het consult bij uw specialist wordt een aparte afspraak/afspraken gemaakt voor aanvullende behandeling binnen de niet-vergoede zorg. Na afloop van de behandeling krijgt u de factuur thuisgestuurd en betaalt u deze zelf.
 • In aansluiting aan het bezoek bij uw specialist wordt de behandeling direct uitgevoerd. In dat geval worden er twee facturen gemaakt waarvan het consult dat u kreeg op verwijzing van uw huisarts gewoon wordt vergoed door uw zorgverzekeraar. De factuur voor de behandeling binnen de niet-vergoede zorg krijgt u thuis gestuurd en betaalt u zelf.
 • U komt op eigen initiatief en er vindt eerst een intake plaats. Het gaat dan meestal om aandoeningen waarvan op voorhand vast staat dat die niet vergoed worden, maar die wel goed door ons kunnen worden behandeld.
   

Voor het maken van afspraken is de Huid- en Laserkliniek Nij Smellinghe op werkdagen telefonisch bereikbaar op nummer (0512) 588 801, keuze 1.
Blijven er vragen bestaan na het lezen van de folder(s), neem dan gerust contact met ons op.

Zie voor prijzen en leefregels ook op: http://www.nijsmellinghe.nl/huid-laserkliniek
 

Zie voor prijzen Dermatologie op: Prijslijst Dermatologie
 

Zie voor prijzen Huid- en Laserkliniek op: Prijslijst Huid- en Laserkliniek
 

Download PDF