Spring naar inhoud

Verzamelen 24-uurs urine voor analyse 5HIAA

Doel

Om erachter te komen hoeveel 5HIAA in uw urine zit, is het noodzakelijk om uw urine te controleren. Hiervoor verzamelt u uw urine één dag en nacht (24 uur) of meerdere dagen en nachten in de fles(sen) die u heeft meegekregen.

Gebruik van de fles

Gebruik de fles(sen) die u heeft meegekregen voor het verzamelen van uw urine.

Voorbereidingen

Eten en drinken
Eet en drink in de drie dagen voor het verzamelen van de urine én in de periode dat u urine verzamelt géén koffie, thee, fruit, tomaten, tomatensaus, avocado, aubergine, noten, chocolade of eten waar vanille in zit.

Medicijnen
Gebruik één dag voor het verzamelen van de urine en in de periode dat u urine verzamelt geen hoestdrankjes, paracetamol en aspirine.

Urine verzamelen

A. De eerste ochtendurine (van bijvoorbeeld 8.00 uur) bewaart u niet.
B. Daarna verzamelt u alle urine tot en met de eerste ochtendurine van de volgende dag. Bewaar de urine op een koele plek, bijvoorbeeld in de koelkast.

Vul op het etiket op de fles uw lengte en gewicht in. Na het verzamelen van de urine kunt u de fles(sen) inleveren bij de balie van het afnamelaboratorium in de polikliniek (begane grond), routenummer 31.

Wanneer verzamelen?

Na het verzamelen van de urine moet u de fles(sen) liefst dezelfde dag nog inleveren aan de balie van het Afnamelaboratorium in de polikliniek (begane grond). Dit kan op alle werkdagen tussen 7.00 en 17.00 uur. Houdt u dus rekening met het weekend!

Urine inleveren

In de wachtkamer van het afnamelaboratorium staat een pilaar met een labelprinter. Kies op de labelprinter voor ‘Overige diensten’. Het linker tv-scherm aan de muur in de wachtruimte laat zien wanneer het uw beurt is om naar de balie te komen.

Openingstijden afnamelaboratorium

Het afnamelaboratorium is open van 7.00 uur tot 17.00 uur.

Vragen?

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met het afnamelaboratorium op telefoonnummer 0512 588 812.

Download PDF