Spring naar inhoud

Dagverpleging Kind

Opname voor onderzoek en operatie van zieke kinderen

Telefoonnummer afdeling
0512 588 460

Op de afdeling Dagverpleging Kind nemen we kinderen op die één dag naar het ziekenhuis komen voor bijvoorbeeld een geplande operatie of onderzoek. De opnameduur varieert van enkele uren tot een dag.

Praktische informatie

Dagverpleging Kind is geopend op dinsdag, woensdag en donderdag. Het kan in uitzonderingsgevallen voorkomen dat kinderen toch worden opgenomen op de Kinderafdeling. Wij stellen u hiervan dan op de hoogte.

Bezoektijden

Beide ouders mogen het kind begeleiden tijdens de dagopname. Verder is er geen bezoek mogelijk.

Route

Naar het ziekenhuis

Naar de afdeling

Meer informatie over Dagverpleging Kind

Komt uw kind voor één dag naar het ziekenhuis voor bijvoorbeeld een geplande operatie of gepland onderzoek? Dan wordt uw kind over het algemeen opgenomen op de Dagverpleging Kind. Op de dag van de opname meldt u zich tot 7.30 uur bij de Spoedeisende Hulp. Na 7.30 uur kunt u zich melden bij de receptie bij de Hoofdingang van Nij Smellinghe. Daar wordt u doorverwezen naar afdeling B1.

Dagverpleging
De afdeling bevindt zich naast de operatiekamers. Zo kunt u altijd dichtbij uw kind blijven. Op de dagverpleging komen patiënten die voor korte tijd worden opgenomen in het ziekenhuis in verband met een behandeling, onderzoek of operatie. Voor kinderen zijn er speciaal drie kamers ingericht. De zorg wordt verleend door een gespecialiseerde kinderverpleegkundige. Mocht het na de operatie toch nodig zijn dat uw kind een nachtje moet blijven, dan wordt u samen met uw kind naar de Kinderafdeling gebracht. Daar kunt u samen met uw kind overnachten.

Om logistieke redenen kan het voorkomen dat u zich moet melden op de Kinderafdeling voor dagverpleging. Wij stellen u hiervan tijdig op de hoogte.

Lees hier meer over de Kinderafdeling

Onderzoek en operatie
Als uw kind voor een operatie naar Nij Smellinghe komt, vertellen de kinderverpleegkundige en de pedagogisch medewerker hoe de dag er uit ziet. Afhankelijk van de leeftijd, worden uw kind en u als ouder/verzorger voorbereid aan de hand van een fotoboek of een filmpje via een tablet. Ook mag uw kind tijdens deze voorbereiding alvast oefenen met het narcosekapje en/of het prikje even bekijken. Alles binnen deze voorbereiding gaat in overleg met u en uw kind.

Ook als uw kind voor een onderzoek of behandeling komt, vertellen we u duidelijk wat er gaat gebeuren. Voor de meeste onderzoeken hebben we voorbereidingsboeken met duidelijke foto’s of een filmpje via een tablet. Zo krijgt uw kind een beeld bij hoe het onderzoek in zijn werk gaat.

De pedagogisch medewerker
Op de Dagverpleging Kind werken pedagogisch medewerkers. Zij vertellen uw kind over de operatie of het onderzoek. Ze gaan samen met u en uw zoon of dochter mee naar de operatiekamer of de onderzoeksafdeling. Jonge kinderen hebben de mogelijkheid om zelf in een bestuurbare auto naar de operatieafdeling te rijden. Als uw kind weer terug is op Dagverpleging Kind krijgt hij of zij het ‘Beterboek’. Daarin staan allerlei weetjes en puzzels over het ziekenhuis. Zelf kan uw kind in dit boek herinneringen aan deze dag opschrijven of tekenen.

Weer naar huis
Zodra uw kind, in overleg met u, naar huis mag van de arts en de verpleegkundige, dan krijgt uw kind van de kinderverpleegkundige een 'dapperheidsdiploma’ voor deze prestatie! Een echte Bikkel-knuffel heeft uw kind al gekregen op de uitslaapkamer op de operatieafdeling.
We vinden het fijn als u en/of uw kind iets wil vertellen over de ervaringen met betrekking tot de opname. Dit kan via de Ervaringsmonitor van Stichting Kind en Ziekenhuis. U kunt de Ervaringsmonitor invullen op de afdeling via een tablet. We kunnen ook een informatiekaartje meegeven, zodat u de monitor thuis digitaal kunt invullen. Dit helpt ons als afdeling om de zorg zo optimaal en wenselijk mogelijk te houden voor uw kind en voor u. 

Controle afspraak
Soms wil de arts na een tijdje zien hoe het met uw kind gaat. Dan maken we een afspraak voor een controle met u op de betreffende polikliniek of afdeling.