Spring naar inhoud

Verbouwing polikliniek Oogheelkunde Nij Smellinghe

Afgelopen juni is de verbouwing van de polikliniek Oogheelkunde gestart. Na een meerjarig proces, waarbij de oogheelkundige zorg binnen en buiten het ziekenhuis is onderzocht, is eind 2019 besloten dat de polikliniek Oogheelkunde zijn eigen weg vervolgt binnen het ziekenhuis. Vanwege de groeipotentie van de oogheelkundige zorg, is er een verbouwplan gemaakt om de zorg te blijven optimaliseren en te faciliteren.

Het verbouwplan

Het verbouwplan

Het verbouwplan resulteert in meer fysieke ruimte door twee extra spreekkamers, twee behandelkamers en voor de toekomst wellicht nog een extra behandelkamer. Hierin bereiden wij ons voor op de potentiële groei van de patiëntenstroom en daarmee ook de formatiegroei. Wij richten ons op de reguliere poliklinische stroom en de ambulante verrichtingenstroom.

De ambulante verrichtingenstroomhoudt in:

  • Intravitreale injecties
  • Laserbehandelingen
  • Kleine operatieve verrichtingen
  • Crosslinking/hoornvliesingreep sinds juli 2023

Voor het secretariaat wordt er een backoffice en frontoffice gerealiseerd. Hierdoor kunnen onze medewerkers de privacy van de patiënten nog beter garanderen.

Een deel van de huidige polikliniek, zal in zijn bestaande situatie blijven. Hier omheen komen extra wachtkamer plekken in een vriendelijke en aangename omgeving met comfort als uitgangspunt.

Een deel van de huidige poliklinik blijft in zijn bestaande situatie. Hier omheen komen extra wachtkamer plekken in een vriendelijke en aangename omgeving met comfort als uitgangspunt.

De verbouwing verloopt volgens schema. Naar verwachting wordt het project eind december 2023 opgeleverd. Dit betekent dat wij onze polikliniek in januari 2024 in zijn geheel weer kunnen openstellen voor de patiënt en bezoeker. Langs deze weg nodig ik u van harte uit om eens langs te komen. Met trots laten wij graag de vernieuwde polikliniek aan u zien.

Graag tot ziens.

Met vriendelijke groet,
Namens alle medewerkers
Andrea Dees (Teammanager)