Spring naar inhoud

Wanneer uw huisarts of specialist u doorverwijst naar Nij Smellinghe, proberen we zo snel mogelijk een afspraak in te plannen. In sommige gevallen zult u te maken krijgen met toegangstijd en wachttijd.

Wachttijd en toegangstijd

Binnen Nij Smellinghe maken we onderscheid tussen wachttijd en toegangstijd. Toegangstijd is de periode voordat u bij een specialist op het spreekuur op de polikliniek terecht kunt. Wachttijd is de vermoedelijke tijd dat u moet wachten voor een opname.

Het aantal wachtdagen wordt aangegeven in kalenderdagen.

Actuele toegangs- en wachttijden

Actuele toegangstijden en wachttijden vindt u op de website Zorgkaartnederland.nl

Bekijk de wachttijden hier

Download de wachttijden

  1. pdf Wachttijden behandelingen (in kalenderdagen) 90 kB Download
  2. pdf Wachttijden polikliniek en diagnostiek (in kalenderdagen) 420 kB Download

Spoedopname

Wanneer uw huisarts bepaalt dat u met spoed naar Nij Smellinghe moet, regelt hij een afspraak zodat onze specialist u direct op het spreekuur kan zien.

Moet u te lang wachten?

Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact met ons opnemen of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u hierin ondersteunen, zodat u mogelijk sneller geholpen kunt worden. De maximaal aanvaardbare wachttijd die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk is overeengekomen (de Treeknorm) bedraagt voor de toegang tot de polikliniek en diagnostiek 4 weken. Voor behandeling is de maximaal aanvaardbare wachttijd 7 weken.