Spring naar inhoud

Ik ben rijker uit Nij Smellinghe weggegaan dan ik dacht

Hoe was uw situatie voordat u in behandeling kwam bij het ECL?
Ik werkte, sportte licht, ging één keer per week naar de oedeemtherapie, zocht op regulier en alternatief gebied naar antwoorden op het lymfoedeem en darmproblemen die ik had.

Welke behandeling/zorg heeft u ontvangen?
Ik heb intensieve behandelingen gehad op het gebied van oedeem-, fysiotherapie,( leren) zwachtelen, diëtiek, diverse groepsbijeenkomsten over lymfoedeem-gerelateerde aspecten waaronder maatschappelijk werk, de werking van het lymfestelsel, etc.

Wat heeft de behandeling u opgebracht? Wat is het resultaat?
Mijn been is dunner geworden, ik ben afgevallen, ik heb veel geleerd over mezelf, het lymfoedeem en het fysiek en mentaal ermee omgaan. Na overleg met het multidisciplinair team komt er nog een operatie.

Hoe voelt u zich hieronder?
Ik ben ontzettend opgelucht dat er een einde is gekomen aan mijn zoektocht, ik weet nu waar ik aan toe ben. Ik ben blij met alle verworven inzichten en geleerde technieken. Qua sporten leg ik de lat nu hoger en beweeg met meer aandacht en plezier.

Heeft u het gevoel meer de regie te hebben gekregen over uw gezondheid? Op welke wijze bent u daarin gecoacht?
De oedeemtherapie is gestopt. Zelf de regie hebben is prettig en geeft zelfvertrouwen. De coaching was op een geduldige, stimulerende wijze.

Waarom raadt u onze behandeling/zorg aan?
De verpleegkundigen en het multidisciplinair team heb ik ervaren als professioneel, bevlogen, deskundig, hardwerkend en goed samenwerkend. Er was veel ruimte voor een gesprek, een lach en een traan. De sfeer vond ik veel prettiger dan ik ervaren heb in ziekenhuizen in Amsterdam. Ik ben rijker uit het Nij Smellinghe weggegaan dan ik dacht, en ik zie de volgende opname met vertrouwen tegemoet. En het eten is er heerlijk!