Spring naar inhoud

Om de kans op verspreiding van het coronavirus (COVID-19) te verkleinen gelden er extra maatregelen in Nij Smellinghe. Kijk voor actuele informatie op www.nijsmellinghe.nl/corona.

Rookvrij Nij Smellinghe

Vanaf 1 oktober 2019 is Nij Smellinghe volledig rookvrij. Als ziekenhuis willen wij een waardevolle bijdrage leveren aan de gezondheid en het welbevinden van mensen door het aanbieden van specialistische zorg. Dit betekent ook dat we zorg willen dragen voor het behouden en verbeteren van de gezondheid voor patiënten en medewerkers. Het faciliteren van roken hoort hier niet bij. Sinds 2016 zet Nij Smellinghe zich in voor een rookvrije generatie.

In ons gebouw en op ons terrein (inclusief ons parkeerterrein) mag per 1 oktober 2019 niet meer worden gerookt. Een rookvrij Nij Smellinghe geldt voor medewerkers, patiënten, bezoekers, leveranciers en alle anderen op het terrein van het ziekenhuis. De rookplekken worden op 1 oktober verwijderd.

Het rookverbod geldt voor sigaretten, sigaren, pijptabak, ook voor de e-sigaret (shisha-pen, ‘dampen’), en ‘rookvrije sigaretten’ zoals de iQos/Heets, Juul en alle andere rookgerei.

Onze medewerkers gaan patiënten, bezoekers, maar ook medewerkers aanspreken en hun attenderen op Nij Smellinghe rookvrij. We begrijpen dat een rookvrij ziekenhuis lastig kan zijn voor rokende patiënten of bezoekers. Patiënten en bezoekers die toch willen roken, kunnen dat doen buiten de rookvrije zone. Wilt u hierbij rekening houden met onze buren.

Vraag en antwoord