Spring naar inhoud

Wereld Lymfoedeemdag

Vandaag, 6 maart, is het Wereld Lymfoedeemdag. Lymfoedeem is een chronisch, progressieve aandoening die zwelling in het lichaamsweefsel veroorzaakt. In het Expertisecentrum Lymfovasculaire Geneeskunde (ECL) van ziekenhuis Nij Smellinghe zijn we gespecialiseerd in diagnostiek en behandeling van lymfoedeem.

Wat is lymfoedeem
Lymfoedeem is een ophoping van vocht in het lichaam die ontstaat als de lymfevaten het lymfevocht niet voldoende kunnen afvoeren. Compressietherapie is een onmisbaar onderdeel van de behandeling en het stabiel houden van lymfoedeem.

Veel meer energie
“Voor mij is de behandeling en opname erg goed en positief geweest. Door de andere manier van aanpak van oedeem heb ik, naast een afname van vocht in mijn been, ook veel meer energie. Dat betekent dat ik een veel actievere vader en man ben die meer dingen oppakt en onderneemt”, aldus de heer De Zeeuw. Lees hier het hele verhaal van de heer De Zeeuw.

Let’s put compression
Medische compressiekleding vormt een fundamenteel onderdeel van de behandeling van lymfoedeem. Wij ondersteunen dan ook van harte het initiatief van 18 Europese patiëntenverenigingen om lymfoedeem én compressie onder de aandacht te brengen: Let's put compression #underpressure 


Lees in onderstaande afbeelding meer over het Europese onderzoek over compressiekleding en -hulpmiddelen.