Spring naar inhoud

Ter voorbereiding op uw bezoek leest u hier de actuele informatie en basisadviezen rondom het coronavirus COVID-19: www.nijsmellinghe.nl/corona.

Vrijwilligerswerk Nij Smellinghe in het nieuws! – Interview Omrop Fryslân

23 augustus is Karla Zwart (coördinator vrijwilligers) geïnterviewd door Omrop Fryslân in het radioprogramma 'Goeiemiddei’.

Karla vertelt wat de vrijwilligers in Nij Smellinghe allemaal doen en waarom zij zo belangrijk zijn voor het ziekenhuis. Denk bijvoorbeeld aan het gastvrij ontvangen van de patiënten in het ziekenhuis.

“Een ziekenhuisbezoek kan natuurlijk spanning met zich meebrengen. Als patiënten dan ook nog de weg moeten zoeken dan brengt dat alleen maar extra spanning. Door daar op in te spelen, nemen de vrijwilligers dat weg. Het is echt een stukje extra aandacht en dat is ontzettend van meerwaarde voor ons en voor de patiënten.”

Op 9 september wordt er een reünie georganiseerd voor alle (oud) vrijwilligers van Nij Smellinghe in Schouwburg De Lawei. Opgeven voor de reünie kan nog tot en met vrijdag 26 augustus. Klik hier om u op te geven.

Het interview kunt u terugluisteren via deze link ( van 02:41:00 tot 02:46:04): Goeiemiddei - Omrop Fryslân (omropfryslan.nl)