Spring naar inhoud

Voorkomen van verstoppingen

Om verstoppingingen in onze rioleringen te voorkomen informeren we jullie graag over een nieuw beleid  dat vanaf de Paasdagen ingaat. We implementeren dan voor ons gehele ziekenhuis een nieuw beleid voor toiletpapier. Dit beleid heeft als doel om onze leidingen en riolering te beschermen en problemen in de toekomst te voorkomen. Verder zal het de hygiëne en efficiëntie van onze toiletten verbeteren en tegelijkertijd stimuleert het ons milieubewustzijn. Na de paasdagen zal gevouwen toiletpapier de standaard zijn. Het proppen van toiletpapier is niet meer toegestaan.

Waarom vouwen

  1. Bescherming van de leidingen: In het afgelopen jaar hebben we enkele verstoppingsproblemen ervaren in onze riolering, gedeeltelijk veroorzaakt door het proppen van toiletpapier. Door over te schakelen naar het vouwen van toiletpapier, kunnen we de belasting op onze leidingen verminderen en zo toekomstige verstoppingsproblemen voorkomen.
  2. Hygiëne: Gevouwen toiletpapier biedt een betere dekking en consistentie bij het schoonmaken, waardoor de kans op verspreiding van bacteriën en ziektekiemen wordt verminderd, wat essentieel is voor de gezondheid en veiligheid van onze patiënten, bezoeker en collega’s.
  3. Milieubewustzijn: Door het vouwen van toiletpapier verminderen we onnodig papierverbruik, wat een positieve impact heeft op het milieu.
  4. Efficiëntie: Gevouwen toiletpapier zorgt voor een gelijkmatige verdeling en optimale benutting van ieder vel, zodat we minder vaak hoeven bijvullen. Dit levert een kostenbesparing op, op de lange termijn.

We hopen dat dit nieuwe vouwbeleid bijdraagt aan een positieve ervaring voor iedereen die ons ziekenhuis bezoekt.

Hartelijk dank voor je medewerking en begrip tijdens deze overgangsperiode.

Monitoring en feedback

We gaan regelmatig de effectiviteit van het nieuwe beleid monitoren en feedback verzamelen van medewerkers, bezoekers en patiënten. Dit doen we om eventuele aanpassingen te kunnen maken en ervoor te zorgen dat het beleid succesvol wordt geïmplementeerd. Hier wordt een extern bureau voor ingeschakeld.