Spring naar inhoud

Verpleegkundige Zoë is IC-buddy: "Ik wil graag mijn steentje bijdragen”

Toen de eerste coronapatiënten in het voorjaar van 2020 naar Nij Smellinghe kwamen, was verpleegkundige Zoë  nog in opleiding tot verpleegkundige. Doordat de reguliere zorg afgeschaald werd, was het op de afdeling waar ze stage liep rustig. Nu wil Zoë als IC-buddy zelf haar steentje bijdragen.

“Ik heb in die eerste coronaperiode een klein aantal corona-verdachte patiënten verpleegd. Er werd echter al snel besloten om deze patiënten niet meer op de betreffende afdeling te plaatsen. Richting de tweede golf heb ik nog een aantal corona-verdachte patiënten mogen verplegen, ditmaal als afgestudeerd verpleegkundige.”

Complexe zorgsituaties

Bij de vraag of ze eventueel bij een tweede coronagolf zou willen ondersteunen op de IC, zag Zoë haar kans om inzicht te krijgen in het werk op de Intensive Care (IC). “Ik ben zeer nieuwsgierig naar de complexere zorgsituaties. Ik kan er zelf veel van leren en wil dit keer ook graag mijn steentje bijdragen voor patiënten en collega’s.”

Saamhorigheid bijzonder

Waar Zoë als stagiaire in het voorjaar met name vanaf de zijlijn moest toekijken, wil ze als IC-buddy de druk op de werkvloer ontlasten door haar collega’s op de IC te ondersteunen. “Zoiets kun je alleen samen. De saamhorigheid binnen het ziekenhuis en de samenwerking tussen verschillende (verpleeg)afdelingen is bijzonder om mee te maken."

#Vrijdagverhalen

Onder het motto ‘Met aandacht. Dat voelt beter’ zetten dagelijks circa 1.600 collega’s zich in binnen Nij Smellinghe. In de serie Vrijdagverhalen vertellen bevlogen collega’s die voor én achter de schermen in ons ziekenhuis werken hun verhaal.