Spring naar inhoud

Verpleegkundige Jellien: “Ik ben het beroep van verpleegkundige nog meer gaan waarderen”

#Vrijdagverhalen

Waar verpleegkundige Jellien in maart 2020 nog nieuwsgierig wachtte op de eerste coronapatiënten die in Nij Smellinghe werden opgenomen, weet ze inmiddels hoe het is om dagelijks aan het bed te staan op de corona-afdeling. “De grootste uitdaging is om de zorg met z’n allen werkbaar te houden, zodat iedereen nog plezier en energie uit het werk haalt.”

Het leven, ook dat van Jellien, staat al een jaar in het teken van corona. “Ik moet eerlijk zeggen dat ik dat in het begin wel spannend vond; ik wist niet wat ik kon verwachten. Ik werd elke dag geconfronteerd met het ‘nieuwe virus’, zonder dat ik me er een duidelijke voorstelling van kon maken. Tot we in het voorjaar van 2020 de eerste coronapatiënten uit het zuiden overnamen. Ik schrok ervan hoe ziek de mensen waren. Toen wist ik pas echt waar over gesproken werd in de media.”

Onvoorspelbaar en verraderlijk

Door haar ervaringen aan het bed weet Jellien als geen ander hoe grillig het ziekteverloop bij coronapatiënten kan zijn. “Steeds weer kom je erachter hoe onvoorspelbaar het virus is. Onvoorspelbaar en verraderlijk. Vooral op de momenten dat ik een lage saturatie bij patiënten meet, waarvan ik vind dat ze er helemaal niet ziek uitzien. Of dat ik na een paar dagen op de afdeling kom en de patiënt van de vorige dienst toch naar de IC is gegaan, terwijl het juist de goede kant op leek te gaan.”

Werkbaar houden

De grootste uitdaging is om de zorg met z’n allen werkbaar te houden, zodat iedereen nog het plezier en energie uit het werk haalt, vindt Jellien. “Alleen dan kunnen we iedere patiënt de best mogelijke zorg geven. Ik ben het beroep van verpleegkundige nog meer gaan waarderen, ik hou er echt van. Het is voor iedereen een heel aparte tijd. Ik vind het daarom ook zo mooi dat ik in deze tijd mijn bijdrage kan leveren.”

#Vrijdagverhalen

Onder het motto ‘Met aandacht. Dat voelt beter’ zetten dagelijks circa 1.600 collega’s zich in binnen Nij Smellinghe. In de serie Vrijdagverhalen vertellen bevlogen collega’s die voor én achter de schermen in ons ziekenhuis werken hun verhaal.