Spring naar inhoud

Verpleegkundig specialist Sylvia: “Corona heeft me geleerd om mijn zegeningen te tellen”

#Vrijdagverhalen

Wees meer bewust van de rijkdom in je leven. Het is de levensles die verpleegkundig specialist Sylvia heeft geleerd op de corona-afdeling van Nij Smellinghe. Dagelijks ziet ze van dichtbij hoe groot de impact van het virus is op het leven van patiënten. "Corona kan voor een enorme wending zorgen in je levensgeluk."

Omscholen

Na ruim dertien jaar als verpleegkundig specialist Orthopedie te hebben gewerkt, liet Sylvia zich in 2020 omscholen tot verpleegkundig specialist Longziekten. "Ik ben tijdens de eerste coronagolf tijdelijk werkzaam geweest als verpleegkundig specialist binnen de reguliere longzorg. Dat beviel me uitstekend, waarna ik op 1 september 2020 ben gestart als verpleegkundig specialist Longziekten. Tijdens de tweede coronagolf werk ik op de corona-afdeling, waar ik het gehele medische proces coördineer. Van het aanvragen van onderzoeken en het voorschrijven van de medicatie tot het regelen van de ontslagrecepten en de correspondentie naar de huisartsen."

Diep respect

Als verpleegkundig specialist ziet Sylvia dagelijks de impact die het coronavirus heeft op patiënten die op de corona-afdeling worden opgenomen. Het meest schrijnend zijn de verhalen van partners die samen worden opgenomen, waarvan één geliefde komt te overlijden, waarna de andere niet bij de uitvaart aanwezig kan zijn. "Dat is hartverscheurend om te zien", knikt Sylvia. "Ik heb diep respect voor mijn collega-verpleegkundigen, die de patiënt tijdens en na de uitvaartdag bij dit rouwproces begeleiden."

Levensles

Al deze verhalen maken Sylvia bewust van het feit dat er elk moment een enorme wending kan ontstaan in je levensgeluk, door het verlies van een naaste. "Pluk de dag, is mijn motto geworden. Tel je zegeningen in het leven en wees je meer bewust van de enorme rijkdom om je heen. Dat is wat corona mij heeft geleerd."

#Vrijdagverhalen

Onder het motto ‘Met aandacht. Dat voelt beter’ zetten dagelijks circa 1.600 collega’s zich in binnen Nij Smellinghe. In de serie Vrijdagverhalen vertellen bevlogen collega’s die voor én achter de schermen in ons ziekenhuis werken hun verhaal.