Spring naar inhoud

Verbouwing Keuken voor koken warme maaltijden in Nij Smellinghe klaar

De invoering van het nieuwe voedingsconcept in Nij Smellinghe is weer een stap verder! Sinds medio februari is de verbouwde Keuken open.

Nieuwe indeling

De Keuken is anders ingedeeld en daarmee helemaal klaar voor het nieuwe voedingsconcept waarbij à la carte wordt gekookt. De bedoeling is dat à la carte eind dit jaar is doorgevoerd in Nij Smellinghe. Vanaf dan kunnen opgenomen patiënten gerechten kiezen van een menukaart en zelf hun eetmomenten bepalen. De verse gerechten worden, net als nu, door onze koks bereid met lokale en duurzame producten!

Dat vraagt om een andere indeling van de Keuken. Voorheen bestond het werk deels uit het uitserveren van maaltijden aan een lopende band, waarbij iedere patiënt op hetzelfde moment van de dag nagenoeg dezelfde maaltijd kreeg. Bij à la carte wordt de voorbereiding (mis en place) van de verschillende gerechten van de menukaart een belangrijk onderdeel van het werk in de Keuken.

Unieke eetbeleving

In 2020 is de Broodkeuken van Nij Smellinghe aangepast naar het nieuwe voedingsconcept. Nu volgt de warme maaltijd. De komende maanden draait een pilot op twee afdelingen in de Kliniek. De bedoeling is dat het nieuwe voedingsconcept eind 2021 in het hele ziekenhuis is doorgevoerd. Een mooi plan, waarmee we onze patiënten straks een eetbeleving kunnen geven die uniek is in de ziekenhuiswereld: eten en drinken volledig afgestemd op de wens en de behoefte van elke individuele patiënt!