Spring naar inhoud

Ter voorbereiding op uw bezoek leest u hier de actuele informatie en basisadviezen rondom het coronavirus COVID-19: www.nijsmellinghe.nl/corona.

Unieke toegang tot MRI-, CT- en echobeelden voor patiënten van ziekenhuis Nij Smellinghe

Sinds december 2022 is het voor alle patiënten van ziekenhuis Nij Smellinghe mogelijk om via patiëntenportaal Mijn Nij Smellinghe eigen radiologische beelden te bekijken en te delen met anderen. Dit gaat bijvoorbeeld om röntgenfoto's, MRI-beelden, echo’s en beelden van de CT-scan. De beelden worden, via een link in het onderzoeksverslag in het patiëntenportaal, getoond in het online programma MyVue van Philips. Nij Smellinghe bood de dienstverlening op kleine schaal al langer aan, maar breidt nu – als eerste ziekenhuis – uit en maakt toegang tot de beelden eenvoudiger.

Een duidelijk beeld

Patiëntenvan de Vaatpoli en de poliklinieken Orthopedie en Gynaecologie konden al hun radiologische beelden (en verslagen) inzien, rechtstreeks via MyVue. Deze patiënten krijgen letterlijk een duidelijker beeld van wat er met ze aan de hand is en stellen dat op prijs. Ook hun zorgverleners zijn enthousiast. Patiënten die zelf beschikken over hun onderzoeksresultaten en medische gegevens kunnen beter regie houden over hun eigen zorgtraject: welke zorg of behandeling past bij mij en hoe kan ik dit regelen?

Toegankelijke zorg

Vanwege het succes breidt Nij Smellinghe de mogelijkheden uit. Het wordt voor alle patiënten van Nij Smellinghe mogelijk om, zeven dagen na het onderzoek, eigen radiologische beelden te bekijken en per mail veilig te delen met anderen. Het kan voor de behandeling bijvoorbeeld zinvol zijn om de beelden te delen met een zorgverlener, zoals de huisarts of een fysiotherapeut. Zwangere vrouwen kunnen de echobeelden van de zwangerschap al vijftien minuten na het onderzoek bekijken en per mail delen met bijvoorbeeld familie en naasten.

Patiënten hebben sinds december 2022 toegang tot de beelden via patiëntenportaal Mijn Nij Smellinghe, in plaats van rechtstreeks via MyVue zoals voorheen (zwangerschapsecho’s wel rechtstreeks via MyVue). Hiermee verbetert de toegankelijkheid: patiënten vinden al hun medische gegevens van Nij Smellinghe overzichtelijk op één plek in het patiëntenportaal.

Snel delen, snel behandelen

Ook de specialisten van Nij Smellinghe gebruiken MyVue. Hiermee kunnen ze radiologische beelden veilig, gemakkelijk en snel doorsturen naar andere zorgverleners (buiten het ziekenhuis) als dat nodig is voor het verlenen van zorg. Het voordeel van snel delen is dat de andere zorgverlener direct de vervolgbehandeling kan bepalen of hierover kan meedenken. Zo werken we samen aan goede, veilige patiëntenzorg!

Meer informatie vindt u via www.nijsmellinghe.nl/bekijkonderzoek.