Spring naar inhoud

Om de kans op verspreiding van het coronavirus (COVID-19) te verkleinen gelden er extra maatregelen in Nij Smellinghe. Kijk voor actuele informatie op www.nijsmellinghe.nl/corona.

Tialda is één van de vaccineerders in Nij Smellinghe: “De eerste keer dat ik iemand met het vaccin injecteerde, voelde het alsof ik diegene weer een stukje vrijheid teruggaf”

#Vrijdagverhalen

Waarom moeilijk doen als het samen kan? Dat is wat het coronavirus Tialda geleerd heeft. Naast haar baan als spreekuurassistente bij het Pijncentrum zet ze zich samen met collega’s in om medewerkers en patiënten te vaccineren tegen het coronavirus. “De eerste keer dat ik iemand met het vaccin injecteerde, voelde het alsof ik diegene weer een stukje vrijheid teruggaf.”

Tialda
Tialda

Graag willen helpen

Tialda is spreekuurassistente bij het Pijncentrum. Hier komen patiënten met chronische pijn of pijnklachten na een operatie of ongeval. “Na de behandeling door de anesthesist/pijnspecialist komen de patiënten bij ons en doen wij de nazorg”, legt ze uit. “Vooral tijdens de eerste lockdown kwam ons werk even stil te liggen. Ik heb al snel binnen Nij Smellinghe aangegeven dat ik graag wilde helpen, op welke afdeling dan ook. Ik ben toen in de poule van de teststraat gekomen, waar we medewerkers testen en ook patiënten die naar de operatiekamers gaan. Gelukkig konden we op de poli al weer snel aan de slag, ondanks de lockdown.”

Emotioneel moment

Ook zit Tialda in de poule van vaccineerders binnen Nij Smellinghe. “Ik help bij het vaccineren van medewerkers en we hebben ook een bepaalde groep kwetsbare patiënten gevaccineerd. De eerste keer dat ik iemand vaccineerde, voelde het alsof ik diegene weer een stukje vrijheid teruggaf. Diegene was zo blij en ze bedankte me na afloop. Ik werd er zelf bijna emotioneel van. Dit klinkt misschien wat overdreven, maar ik denk echt dat dit voor een groot aantal mensen zo voelt. Ook bij de huisarts heb ik geholpen met vaccineren. Zo kan ik op mijn manier mijn steentje bijdragen aan het onder controle krijgen van het coronavirus.”

Gezegend

Tialda realiseert zich maar al te goed dat ze blij mag zijn dat ze nog altijd naar haar werk kan. “Ik ken veel mensen in mijn omgeving en ook thuis die al een jaar thuiswerken. Dit vergt van iedereen enorm veel geduld en een andere invulling. Ik voel me ook echt gezegend dat ik ‘gewoon’ naar mijn werk mag. Wat is het fijn om even van mijn huis naar mijn werk te fietsen, patiënten te zien en collega’s te spreken. Want eerlijk: we missen toch allemaal dat sociale element enorm.”

#Vrijdagverhalen

Onder het motto ‘Met aandacht. Dat voelt beter’ zetten dagelijks circa 1.600 collega’s zich in binnen Nij Smellinghe. In de serie Vrijdagverhalen vertellen bevlogen collega’s die voor én achter de schermen in ons ziekenhuis werken hun verhaal.