Spring naar inhoud

Om de kans op verspreiding van het coronavirus (COVID-19) te verkleinen gelden er extra maatregelen in Nij Smellinghe. Kijk voor actuele informatie op www.nijsmellinghe.nl/corona.

Terugblik op bijna twee jaar corona

Een terugblik op bijna twee jaar corona. ZVE-manager Carolina van den Akker vertelt erover. 

Een maand voordat de coronapandemie losbarstte in Europa, begon Carolina van den Akker als zorgmanager te werken in ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten. Aan het eind van 2021 blikt ze terug op de afgelopen twee jaar. “De kracht van Nij Smellinghe ligt in flexibiliteit en het samen doen.”

Ze weet nog dat de eerste coronapatiënt half maart 2020 werd binnen gebracht. “Dat was best spannend. We hadden ons goed voorbereid, maar je weet niet precies wat er op je af komt. De patiënt kwam op de speciale corona-afdeling te liggen, waar we plek hadden ingericht voor zo’n 20 mensen. Op aanwijzen van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport waren we begin maart al begonnen met het afschalen van de reguliere zorg met 30 procent en het opschalen van de coronazorg. Maar je weet dan nog niet wat er precies gaat gebeuren.”

Je leest het hele artikel op de website van de Drachtster en Leeuwarder Courant.