Spring naar inhoud

Ter voorbereiding op uw bezoek leest u hier de actuele informatie en basisadviezen rondom het coronavirus COVID-19: www.nijsmellinghe.nl/corona.

Succesvolle overgang van nieuwste versie Elektronisch Patiëntendossier HiX 6.3

Ziekenhuis Nij Smellinghe is per 17 juni 2022 succesvol overgegaan naar HiX 6.3, de nieuwste versie van het Elektronisch Patiëntendossier (EPD). HiX 6.3 van Chipsoft biedt nieuwe functionaliteiten die het werk voor de medewerkers weer een stukje sneller en/of makkelijker maken. Patiënten hebben via ‘Mijn Nij Smellinghe’ toegang tot hun eigen medisch dossier, hierin verandert weinig. Wel zien zij gelijk wat de aankomende afspraak is, eventueel E-consult en welke acties er nog openstaan, zoals het invullen van een vragenlijst.

Achter de schermen is veel werk verzet

“Het overgaan op de nieuwste versie HiX 6.3 is en blijft spannend, omdat het in één keer goed moet gaan. Het was een hectische periode voor alle betrokkenen en het is ons gelukt!, vertelt Cristiaan Ybema, Informatiemanager van ziekenhuis Nij Smellinghe. “Achter de schermen werkt het projectteam al een paar maanden aan een soepele overgang. Dat houdt in dat we alles omzetten, testen, gebruikers betrekken en daar waar nodig trainen. Onze samenwerking met de leverancier Chipsoft was intensief en constructief. Met een goed gevoel kijken we terug op deze overgang.” 

Enorm trots

“Ik ben enorm trots op mijn team en alle betrokkenen die samen voor een soepele overgang naar HiX 6.3 hebben gezorgd. Deze nieuwste versie van het EPD helpt om onze patiëntenzorg nog efficiënter te doen”, vertelt Hugo Borgstein, manager ICT. “Deze meest actuele versie biedt vele voordelen en zorgt dat Nij Smellinghe voor langere tijd klaar is voor de toekomst”.