Spring naar inhoud

Studenten gaan kookchallenge aan in Nij Smellinghe

Het wordt een speciale en niet dagelijkse opdracht voor ca. 60 studenten van de Hotel Management opleiding van NHL Stenden. Ze gaan op maandag 22 en dinsdag 23 januari een eigen bedacht recept koken. De kookchallenge vindt plaats in de keuken van Nij Smellinghe en van de hotelschool Leeuwarden. Het winnende recept wordt opgenomen in het assortiment van onze keuken en wordt bereid in restaurant Smakelijk.

Duurzaamheid is belangrijk in deze opdracht; alle recepten moeten uit 100% traceerbare ingrediënten bestaan, aanpasbaar zijn aan de meeste diëten en bestaan uit ingrediënten van het seizoen en komen van lokale leveranciers.

Afgelopen week is de groep studenten door Lex Moerke d.m.v. een presentatie al meegenomen in de dagelijkse praktijk rond dit onderwerp. “Duurzaamheid in de breedste zin van het woord”. Wat heeft Nij Smellinghe al gedaan en wat gaat Nij Smellinghe de komende jaren nog doen om nog duurzamer te worden. Hoe wordt duurzaamheid in de praktijk vanuit alle afdelingen toegepast en wat heeft het Green Team al bereikt? Om de theorie ook echt in praktijk te laten zien, is een uitgebreide rondleiding gegeven. Een smakelijke lunch kon als afsluiter natuurlijk niet ontbreken, waarna de studenten weer terugkeerden naar de campus om verder te gaan met de uitwerking van hun opdracht.

Komende maandag en dinsdag vinden de kookchallenges plaats. We kijken uit naar de gezonde en creatieve recepten waar de studenten mee komen!