Spring naar inhoud

Snel en duidelijke uitleg over onderzoek en behandeling dankzij korte teksten en video’s

Studies tonen aan dat mensen beelden beter onthouden en beter begrijpen dan tekst. Patiënten kunnen in Nij Smellinghe korte video’s bekijken met uitleg over een aandoening, onderzoek of behandeling. Sinds kort is dit voor vrijwel alle specialismen beschikbaar.

De video’s zijn aangevuld met korte teksten en afbeeldingen voor extra uitleg. In de komende tijd stellen we steeds meer informatie inclusief video’s beschikbaar. 

Goed voorbereid

Informatie goed begrijpen en onthouden is belangrijk. Je kunt je dan bijvoorbeeld goed voorbereiden op een ziekenhuisafspraak en samen met je zorgverlener beslissingen nemen over je zorg. 

​Mooie mijlpaal behaald

Op vrijwel alle poliklinieken is de informatie met video's beschikbaar. Een mijlpaal die we afgelopen maand hebben behaald! Op dit moment staan er bijna 100 video's met uitleg live en dat getal gaat verder oplopen.

Klaargezet voor u

Bent u op zoek naar informatie? Alle patiëntenvoorlichting vindt u hier: www.nijsmellinghe.nl/voorlichting. Bent u patiënt in Nij Smellinghe? Dan zetten we de informatie die voor u belangrijk is klaar in patiëntenportaal Mijn Nij Smellinghe (www.mijnnijsmellinghe.nl).