Spring naar inhoud

Om de kans op verspreiding van het coronavirus (COVID-19) te verkleinen gelden er extra maatregelen in Nij Smellinghe. Kijk voor actuele informatie op www.nijsmellinghe.nl/corona.

Samen werken aan samenwerken?

Onlangs is onze collega Marieke Hillebrand, Verpleegkundig Specialist Palliatieve Zorg, geïnterviewd voor het vakblad ‘VS. Verpleegkundig Specialisten Oncologie en Palliatieve Zorg’. Marieke vertelt over het onderzoek wat ze deed voor de opleiding MANP (duale master Advanced Nursing Practice) tot verpleegkundig specialist die ze vorig jaar afrondde.

Een klein stukje uit het artikel:

Marieke Hillebrand volgde de opleiding MANP aan de Hanzehogeschool te Groningen. Haar onderzoek liep van oktober 2019 tot april 2020.

Doel
Palliatieve zorg is zorg voor mensen met een levensbedreigende aandoening of kwetsbaarheid. In de regio van Nij Smellinghe, Drachten, wordt deze zorg door huisartsen en het Palliatief Advies Team (PAT) geboden. In enkele gevallen bleek dat er onduidelijkheden waren over de invulling van deze zorg. Gedacht werd aan het tekort schieten van de samenwerking tussen het PAT en huisartsen.

Het doel van dit onderzoek was de ervaring, vormgeving, wensen en behoeften ten aanzien van samenwerking in kaart te brengen.

Benieuwd naar de onderzoeksmethode, de resultaten en conclusie en aanbevelingen? Download hieronder het gehele artikel. 

  1. pdf Samenwerken aan samen werken 116 kB Download