Spring naar inhoud

Ruim 2.000 gratis digitale tijdschriften, boeken en luisterboeken in Nij Smellinghe

Vanaf maandag 17 juli hebben patiënten en bezoekers in ziekenhuis Nij Smellinghe toegang tot meer dan 2.000 gratis digitale tijdschriften, boeken en luisterboeken via de app Wait. Dit is mogelijk gemaakt door de Stichting Vrienden van Nij Smellinghe. Vanwege het 50-jarig jubileum van de Stichting is besloten om dit project de komende drie jaar te financieren. Ze hopen dat iedereen er veel plezier aan beleeft. Het doel van de Vrienden is patiënten en bezoekers net dat beetje extra te bieden om het bezoek aan Nij Smellinghe aangenamer te maken.

Een aangenamer bezoek

Een bezoek aan het ziekenhuis is niet fijn. U of uw naaste is ziek en er is vaak veel onzekerheid. Op zo’n moment is het prettig om afleiding te hebben, bijvoorbeeld in de vorm van een boek of tijdschrift. Met de app Wait willen de Vrienden van Nij Smellinghe uw bezoek aan ons ziekenhuis net iets plezieriger maken. Nij Smellinghe is de Vrienden en de donateurs hier heel dankbaar voor!

Het aanbieden van de app is ook een duurzame keuze. We werken er naar toe om steeds meer digitaal aan te bieden en papier te besparen (in juni stopte Nij Smellinghe bijvoorbeeld met papieren folders op de poliklinieken).

Digitaal lezen

Via de app Wait heb je als patiënt of bezoeker gratis toegang tot meer dan 2.000 digitale tijdschriften, boeken en luisterboeken als je in Nij Smellinghe bent. Na het downloaden van de app heb je direct toegang. De toegang is anoniem en het is niet nodig om een account aan te maken. Lees alle informatie over het installeren en gebruik van de app Wait via www.nijsmellinghe.nl/wait.

De Stichting Vrienden van Nij Smellinghe maakt het bezoek aan of verblijf in Nij Smellinghe aangenamer door fijne extra’s te financieren. Denk hierbij aan speelgoed voor kinderen in de wachtkamers, kunst aan de muur, verse bloemen in het Stiltecentrum en jaarlijks meer dan 1.000 knuffels voor zieke kinderen. Dit zijn dingen die we niet vanuit het reguliere ziekenhuisbudget kunnen betalen.

Word jij ook vriend?

Er zijn nog steeds veel wensen, zoals vervanging en uitbreiding van speelgoed in diverse wachtkamers en kindercadeautjes na een vervelend onderzoek. Daarom zijn de Vrienden op zoek naar nieuwe Vrienden! Wil je ook Vriend van Nij Smellinghe worden? Lees meer informatie en vul het aanmeldformulier in via deze link. Een eenmalige gift is ook van harte welkom.