Spring naar inhoud

Radioreportage NPO1 over de impact van verdwijnende SEH

Zondag 27 september om 19.30 uur bij ‘Reporter Radio’ van de NPO Radio 1 een reportage over de impact van het verdwijnen van de spoedeisende hulpposten (SEH). Volgens experts leidt het sluiten van de SEH-posten tot achteruitgang van de kwaliteit van de acute zorg. Ook de toegankelijk staat onder druk

Toegankelijkheid en belang van acute zorg in de regio

Reporter Radio was op bezoek in Drachten bij Bert Kleinlugtenbeld, voorzitter Raad van Bestuur van ziekenhuis Nij Smellinghe en voorzitter van de Samenwerkende Algemene Ziekenhuizen (SAZ). Tijdens het interview is er dieper ingegaan op de toegankelijkheid van acute zorg en hoe belangrijk dit is de regio. Er is gesproken over hoe de verschillende afdelingen met elkaar zijn verbonden om de spoedzorg te kunnen leveren, zoals de SEH, de operatiekamers, de Intensive Care en Verloskunde.

Ook werd de Houtskoolschets Acute Zorg besproken. Kleinlugtenbeld is een tegenstander. “Neem de goede punten over. Zoals de inzet van slimme zorg thuis, een verdere samenwerking tussen het medische en sociale domein en een zorg coördinatiepunt. Maar concentreer de acute zorg vooral niet in veel minder ziekenhuizen. Dit gaat ten koste van de regionale toegankelijkheid van (acute) zorg en de regionale flexibiliteit”, aldus Kleinlugtenbeld. 

Lees en luister meer

Klik hier voor meer over de achtergrond van de radioreportage.

Meer over Reporter Radio, klik hier.