Spring naar inhoud

Proefbevolkingsonderzoek longkanker én Samen Gezond Spreekuur in Nij Smellinghe van start!

Nij Smellinghe is één van de drie screeninglocaties in Nederland voor het nieuwe Europese proefbevolkingsonderzoek 4-IN-THE-LUNG-RUN om longkanker op te sporen.
Deze week komen de eerste deelnemers uit regio Drachten naar Nij Smellinghe voor een CT-onderzoek van de longen.

“Vanuit onze maatschappelijke rol draagt Nij Smellinghe op verschillende manieren bij aan het voorkomen en vroegtijdig opsporen van ziektes. We zijn blij dat we van betekenis kunnen zijn en kunnen bijdragen aan het vroegtijdig opsporen van longkanker”, aldus radioloog Daniël Lubbers.
Uit onderzoek blijkt dat vroegtijdig opsporen de sterfte aan longkanker met 25% of meer omlaag kan brengen.

Aan de slag met gezondheid

Deelnemers die naar Nij Smellinghe komen voor dit proefbevolkingsonderzoek, kunnen daar ook een afspraak maken bij het Samen Gezond Spreekuur. Het Samen Gezond Spreekuur is een samenwerking tussen Sûnenz, Sportbedrijf Drachten en Nij Smellinghe.

Coach Dennis Zijlstra: “Na het CT-onderzoek in Nij Smellinghe kun je een afspraak maken bij het Samen Gezond Spreekuur voor een consult over leefstijl, gezonde voeding en vitaal ouder worden. De professional van het Samen Gezond Spreekuur kijkt met je hoe je aan de slag kunt gaan met je gezondheid en helpt je fit te blijven of te worden.” Nij Smellinghe werkt zo, samen met Sûnenz en Sportbedrijf Drachten, aan preventie: het voorkomen van ziekte.

Dit is het Samen Gezond Spreekuur

De professional van het Samen Gezond Spreekuur kijkt samen met u hoe u aan de slag kunt gaan met uw gezondheid en wat er nodig is om fit te blijven of te worden. Afhankelijk van uw vraag kunt u terecht bij bijvoorbeeld een sportcoach, verpleegkundige, diëtist of een andere zorgprofessional die u verder op weg helpt naar een gezondere levensstijl.

  • In Nij Smellinghe is een professional aanwezig. Na het CT-onderzoek kunt u een afspraak inplannen voor een concult over leefstijl, voeding en bewegen
  • U kunt gratis gebruikmaken van het Samen Gezond Spreekuur als u een CT-onderzoek krijgt voor het proefbevolkingsonderzoek longkanker

Meer informatie over het Samen Gezond Spreekuur: www.sunenz.nl/samengezondspreekuur.

Direct aan de slag met uw gezondheid? Neem dan contact op met Dennis Zijlstra voor een afspraak via 06 82 42 69 44.

(Foto: ZuidOostZorg)