Spring naar inhoud

Plan voor druk op Verloskamers zomer 2022

In de zomermaanden zijn er (elk jaar) in Nij Smellinghe meer bevallingen dan in andere maanden. Tegelijkertijd zijn er in juli en augustus 2022 minder medewerkers werkzaam op de Verloskamers. Dit tekort heeft verschillende oorzaken, waaronder een tekort aan obstetrieverpleegkundigen (schaars beroep). Dit is landelijk een probleem.

Om te zorgen dat de geboortezorg in Nij Smellinghe op een goede manier kan doorgaan, is in Nij Smellinghe een plan gemaakt voor de zomerperiode. Op een aantal dagen gaan twee van de vier Verloskamers dicht. Dit gaat in afstemming met de andere Friese ziekenhuizen, zodat er in de regio altijd voldoende Verloskamers beschikbaar zijn. Het plan is gemaakt met het bestuur van de klinisch verloskundigen en het coördinatieteam bestaande uit obstetrieverpleegkundigen en gynaecologen van de afdelingen Kraam en Verloskunde van Nij Smellinghe.
Dankzij dit plan kan de acute geboortezorg altijd doorgaan in elk ziekenhuis en heeft het medewerkerstekort zo weinig mogelijk gevolgen voor zwangere vrouwen die gaan bevallen.

Lees hier het artikel van het Friesch Dagblad over dit onderwerp.