Spring naar inhoud

PGO ook in Nij Smellinghe

Wat als je voortaan jouw gezondheidsgegevens van meerdere zorgverleners in één app kunt bekijken? Bij de meeste huisartsen en ziekenhuizen in de drie noordelijke provincies kan dat vanaf dit voorjaar. Daarom zijn de negen noordelijke ziekenhuizen - waaronder vijf in Friesland - samen een campagne gestart om zoveel mogelijk zorggebruikers bewust te maken van de huidige en toekomstige voordelen van een Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO).

Noordelijke ziekenhuizen starten gezamenlijke campagne

In maart is de gezamenlijke PGO-campagne van start gegaan van de Noordelijke ziekenhuizen (Groningen, Friesland en Drenthe) richting hun patiënten. Daarmee hopen ze zoveel mogelijk zorggebruikers bewust te maken van de huidige en toekomstige voordelen van een PGO en zo een boost te geven aan het aantal gebruikers dat hun ziekenhuisgegevens en –documenten ophaalt via een PGO.

Verschil tussen een PGO en een portaal van mijn ziekenhuis of huisarts

Een patiëntportaal is een app of een website van jouw ziekenhuis of huisarts. In het portaal van het ziekenhuis staan bijvoorbeeld alleen de gegevens die het ziekenhuis van je heeft. En de gegevens van de huisarts staan alleen in het portaal van de huisarts. In een PGO kun je de medische gegevens van de huisarts en van het ziekenhuis verzamelen op één plek. Je hoeft dan dus niet meer in verschillende portalen te kijken. Je kunt ook zelf gezondheidsgegevens in je eigen PGO zetten. Bijvoorbeeld je bloeddruk of je gewicht.

Steeds meer zorgverleners doen mee, ook in Friesland

Bij zorgverleners met een MedMij-label kunnen mensen hun PGO gebruiken. Dit label betekent dat de zorgverlener veilig medische gegevens uitwisselt met een PGO. Bijna alle huisartsen in Nederland hebben het MedMij-label. Daar kun je je PGO gebruiken om het advies van je huisarts nog eens te lezen. Of de uitslag van een onderzoek. Ook andere zorgverleners, zoals ziekenhuizen en ggz-instellingen, sluiten zich één voor één aan.

Voor Friesland geldt dat bijvoorbeeld voor Medisch Centrum Leeuwarden, Ziekenhuis Nij Smellinghe, Ziekenhuis Tjongerschans, Antonius Ziekenhuis en Revalidatie Friesland.

Goed nieuws voor zorgverleners én zorggebruikers!

Gegevens toevoegen aan mijn PGO

Met deze link kunt u meteen aan de slag en uw gegevens van Nij Smellinghe ophalen en in uw PGO zetten: Home - Verbind MedMij