Spring naar inhoud

Overstap naar digitale folders binnen Polikliniek Nij Smellinghe

Vanaf 6 juni 2023 stappen we in de Polikliniek van Nij Smellinghe over op digitale folders via patiëntenportaal Mijn Nij Smellinghe (de Kliniek volgt in het najaar van 2023). Deze stap is onderdeel van het programma Visie Poliklinieken.

Voor de Polikliniek van Nij Smellinghe is voor de komende jaren een nieuwe koers bepaald (Visie Poliklinieken). Dit gaat met name over onze dienstverlening aan patiënten en over onze manier van werken. Het idee is om zorg- en werkprocessen op de verschillende poli’s gelijk te maken en eenvoudiger te maken. Zo creëren we voor patiënten meer overzicht en verbeteren we de toegankelijkheid van de zorg.

Gastvrijheid en bereikbaarheid

Het programma Visie op Poliklinieken loopt tot en met 2025. Binnen het thema Gastvrijheid en Bereikbaarheid is de komende tijd aandacht voor digitale, fysieke en telefonische bereikbaarheid.  

Overstap naar digitale folders

De eerste mijlpaal is vandaag, op 6 juni 2023. Nij Smellinghe is in de Polikliniek overgestapt van papieren patiëntenfolders naar digitale patiëntenfolders (de Kliniek volgt in het najaar van 2023). Dit betekent dat we de patiëntenfolders aan patiënten zo veel mogelijk gaan aanbieden via patiëntenportaal Mijn Nij Smellinghe en geen folders meer gaan drukken.

Zo bekijkt u folders in Mijn Nij Smellinghe

Bent u patiënt in Nij Smellinghe? Zo bekijkt u folders in patiëntenportaal Mijn Nij Smellinghe:

  1. Ga naar www.nijsmellinghe.nl/mijnnijsmellinghe en log in met uw DigiD
  2. Links in uw scherm ziet u het kopje ‘Voorlichting’ staan, klik hier op
  3. Klik op de folder om deze te openen

Meer informatie over patiëntenportaal Mijn Nij Smellinghe vindt u via www.nijsmellinghe.nl/mijnnijsmellinghe

Wilt u graag uitleg over inloggen in Mijn Nij Smellinghe? U vindt meer informatie via bovenstaande link en bij de poli waar u onder behandeling bent. Daarnaast is er de komende tijd, naast het Informatiepunt bij de Hoofdingang, ook een Informatiepunt bij de Polikliniekingang waar u terechtkunt bij vragen en voor hulp.

Steeds meer op één plek en digitaal

We werken er naar toe dat we steeds meer informatie voor de patiënt digitaal en op één plek gaan aanbieden: in patiëntenportaal Mijn Nij Smellinghe. Dit geeft overzicht en draagt bij aan toegankelijke zorg. Daarnaast is het aanbieden van digitale informatie duurzamer, omdat we veel minder papier gaan gebruiken.

De app BeterDichtbij zetten we in voor interactie met de patiënt en gaan we in de toekomst inzetten voor het informeren van een patiënt op een specifiek moment (bijvoorbeeld een dag voor een onderzoek informatie geven over nuchter zijn).

We houden u op de hoogte!