Spring naar inhoud

Om de kans op verspreiding van het coronavirus (COVID-19) te verkleinen gelden er extra maatregelen in Nij Smellinghe. Kijk voor actuele informatie op www.nijsmellinghe.nl/corona.

Op kousenvoeten

Verpleegkundige Annie is initiatiefnemer van een vrolijke en gezonde trend

Ze vallen bijna niet op onder het witte uniform, maar wie er op let ontdekt dat diverse zorgprofessionals binnen Nij Smellinghe verrassend leuke kousen dragen. Van toepasselijke motiefjes met hartslagen en ECG’s tot kleurrijke rode hartjes en knalgele bananen. Verpleegkundige Annie is initiatiefnemer van deze vrolijke én gezonde trend.

Gemiddeld staan onze zorgprofessionals per dienst meer dan 7 uur op hun benen. Om rusteloze benen en spataderen te voorkomen, werken veel collega’s met kompressiekousen. Om hier een feestje van te maken, bedacht verpleegkundige Annie het plan om vrolijke kousen te bestellen. “Die tip kreeg ik van mijn zoons. Zij dragen allerlei leuke printjes tijdens het sporten”, vertelt Annie. “Zo kwam ik op het idee om kousen te bestellen voor mezelf en mijn collega’s van het dermatologisch verpleegkundig team.”

Als een lopend vuurtje

Het duurt maar even of de kousen van Annie allemaal uitgedeeld. Het nieuws over de komst van deze bijzondere sokken verspreidt zich bovendien als een lopend vuurtje door het ziekenhuis. “Er kwamen steeds meer collega’s bij me met de vraag of ze ook van die vrolijke kousen konden bestellen. Ze zijn niet alleen vrolijk, maar ze zitten bovendien ook nog eens erg fijn, hoor ik van veel mensen. En belangrijker nog: het helpt tegen rusteloze benen en spataders. Dat is natuurlijk waar het uiteindelijk om gaat.”