Spring naar inhoud

Nij Smellinghe legt uit: knieartrose - een geslaagde informatieavond!

Vorige week is de eerste ‘Nij Smellinghe legt uit’ informatieavond georganiseerd met als thema knieartrose. Wij kijken terug op een geslaagde avond. Ruim 100 deelnemers hebben aandachtig geluisterd naar de verschillende sprekers. 

Zo vertelde Erik de Groot (orthopedisch chirurg) wat artrose is en welke behandelingen er voor knieartrose zijn, legde Sietse Pieksma (Buurtsportcoach) van Sportbedrijf Drachten uit hoe belangrijk het is om in beweging te blijven. En vertelde Daniël Strijbos (fysiotherapeut en onderzoeker) over het traject wat iemand in gaat na de operatie en over zijn wetenschappelijke onderzoek ‘Van knieprothese naar werk’. 

In Nederland hebben ruim anderhalf miljoen mensen te maken met artrose. De verwachting is dat in 2040 artrose de grootste chronische aandoening is waar Nederlanders mee te maken krijgen. Wij vinden het daarom belangrijk om mensen goed te informeren. 

Er wordt een aantal keer per jaar een informatieavond georganiseerd in Nij Smellinghe. Dit zijn informatieavonden met verschillende onderwerpen. Wil jij ook bij (één van) onze informatieavonden aanwezig zijn? Houd onze website en social media kanalen goed in de gaten!