Spring naar inhoud

Nij Smellinghe legt uit: de overgang - een geslaagde informatieavond!

Op woensdag 19 april organiseerde de overgangspoli van Nij Smellinghe de informatiebijeenkomst Nij Smellinghe legt uit: de overgang. We kijken terug op een geslaagde avond. Ruim 140 deelnemers hebben geïnteresseerd geluisterd naar de verschillende presentaties.

Zo legden overgangsverpleegkundigen Bauwina van der Kooi en Janny Does uit wat de overgang is en welke behandelingen er zijn. Gynaecoloog en seksuoloog Esther Nijhuis vertelde over seksualiteit en testosteron bij vrouwen. Uroloog C. Jansen sloot de avond af met een presentatie over testosteron bij mannen.

In Nederland zitten ruim anderhalf miljoen vrouwen in de overgang. Hiervan heeft 96% last van klachten en zelfs 62% last van ernstige klachten. De overgang is iets waar veel vrouwen in meer of mindere mate mee te maken krijgen. Wij vinden het daarom belangrijk om mensen goed te informeren.

Er wordt een aantal keer per jaar een informatieavond georganiseerd in Nij Smellinghe. Dit zijn informatieavonden met verschillende onderwerpen. Wil jij ook bij (één van) onze informatieavonden aanwezig zijn? Houd onze website en social media kanalen goed in de gaten!