Spring naar inhoud

Nij Smellinghe en Van Wijnen bij Omrop Fryslân over de (ver)bouw

Folkert Brouwers, directeur Bedrijf & Gebouwen ziekenhuis Nij Smellinghe en Roelof Faber, directeur Van Wijnen vertellen over de (ver)bouw in Nij Smellinghe. Dinsdagochtend werden de radio-interviews uitgezonden en vanaf 17.00 uur elk uur bij Hjoed op tv.

Materialen hergebruikt

Brouwers en Faber vertellen over het nieuwe operatiecomplex met hybride OK. De hybride OK is in Friesland uniek. Een operatie op de hybride OK is veiliger (minder complicaties) en is minder belastend voor de patiënt. Daarnaast vertellen ze ook over de verbouw van het Vrouw Kind Centrum, dat na de zomer klaar is. En hoe uniek het is dat een ziekenhuis materialen hergebruikt, zoals gipswanden, gevelplaten, deuren, sanitair. Nij Smellinghe kiest heel bewust voor hergebruik en bouwt zo aan een duurzame toekomst.

(Ver)bouw loopt geen vertraging op

Het ziekenhuis draait gewoon door tijdens de (ver)bouw. Daarvoor worden goede afspraken gemaakt tussen de bouwpartijen en Nij Smellinghe. Bijvoorbeeld door niet te boren als patiënten slapen. Ook tijdens de coronacrisis is de (ver)bouw van Nij Smellinghe doorgegaan en heeft geen vertraging opgelopen. Daarvoor zijn verschillende maatregelen genomen om te zorgen dat er veilig gewerkt kan worden en dat de bouw en patiëntenstromen elkaar niet kruisen. Daarvoor zijn bijvoorbeeld speciale stofschotten geplaatst en een andere ingang gemaakt, zodat aan de ene kant de patiëntenzorg door kan gaan en aan de andere kant de verbouwing. Om 1,5 meter afstand te houden is er een extra schaftkeet geplaatst, wordt er geluncht in ploegen en worden de RIVM richtlijnen gevolgd. Maar het begint met gezond verstand: als je niet fit bent, blijf je thuis.

Dankzij de goede samenwerking met bouwpartners Unica en Van Wijnen kunnen we de (ver)bouw van Nij Smellinghe realiseren. Waarbij de veiligheid van onze patiënten, bezoekers, onze medewerkers en bouwers in acht wordt genomen.