Spring naar inhoud

Ter voorbereiding op uw bezoek leest u hier de actuele informatie en basisadviezen rondom het coronavirus COVID-19: www.nijsmellinghe.nl/corona.

Nieuwe uitgave Oedeem en Oedeemtherapie

Onlangs is een nieuwe editie van Oedeem en Oedeemtherapie verschenen. Dermatoloog Robert Damstra is co-auteur van deze uitgave. Ook hebben een aantal andere collega’s van het Expertisecentrum Lymfovasculaire Geneeskunde van ziekenhuis Nij Smellinghe een bijdrage geleverd aan de vernieuwde uitgave.

In de vernieuwde versie van het boek worden de nieuwste inzichten ten aanzien van diagnostiek en therapie samengebracht. Het boek biedt een totaalbeeld van oedeem en gaat uitgebreid in op de diagnostiek, de evaluatie en de belangrijkste therapievormen. Het is een studieboek én naslagwerk en richt zich primair op fysiotherapeuten, huidtherapeuten en dermatologen. Ook is het geschikt voor flebologen, geriaters, verpleegkundigen, sportmasseurs en studenten fysiotherapie en huidtherapie.

Naast dr. Robert Damstra bestaat de redactie uit prof. Nele Devoogdt (fysiotherapeut) en Bert Verdonk (fysiotherapeut). Damstra is voorzitter van het Europees Referentie Netwerk ERN (VASCERN-Pediatrisch en Primair Lymfoedeem PPL). De redactie is gespecialiseerd in diagnostiek en behandeling van chronisch oedeem. Ook zijn ze verbonden aan de expertisecentra voor lymfoedeem in Nederland en België.