Spring naar inhoud

Om de kans op verspreiding van het coronavirus (COVID-19) te verkleinen gelden er extra maatregelen in Nij Smellinghe. Kijk voor actuele informatie op www.nijsmellinghe.nl/corona.

Nieuwe Holding en Recovery in gebruik genomen

Nieuw operatiecomplex Nij Smellinghe bijna klaar

In de afgelopen maanden zijn de nieuwe Holding en Recovery van Nij Smellinghe gebouwd. Op 21 juni 2021 zijn deze ruimtes binnen het operatiecomplex van ons ziekenhuis in gebruik genomen. In maart 2021 namen we de zeven operatiekamers, inclusief hybride OK, al in gebruik. Met de oplevering van de Holding en de Recovery is het nieuwe operatiecomplex bijna klaar! In de laatste fase worden de apparatuurberging en de materiaalvoorraad nog gebouwd. Dit is medio september 2021 klaar.

Wat gebeurt er op de Holding en Recovery?

“Op de Holding worden patiënten voorbereid op een operatie, bijvoorbeeld door het prikken van het infuus en het aansluiten aan bewakingsapparatuur”, legt teammanager Lies de Vries uit. “Na een operatie gaat de patiënt eerst naar de Recovery waar hij wordt geobserveerd en bewaakt. Als de situatie stabiel is, gaat hij terug naar de verpleegafdeling.”

Samen werken aan duurzame zorg

De nieuwe Holding en Recovery zijn gevestigd op de plek van de oude operatiekamers. Net als bij de verbouw en nieuwbouw van de operatiekamers zijn duurzaamheid en het creëren van een prettige werkomgeving belangrijke uitgangspunten.

“Met het vernieuwde operatiecomplex geven we uiting aan onze strategie ‘Samen bouwen aan duurzame zorg’”, vertelt directeur Bedrijf & Gebouwen Folkert Brouwers. “We gebruiken duurzame en energiebesparende materialen, zoals ledverlichting, energiezuinige apparatuur en goede isolatie (de nieuwe gevel is 70% zuiniger). Waar mogelijk worden materialen hergebruikt, zoals de hardhout kozijnen. Die gaan we opnieuw verwerken in een nieuw te bouwen fietsenhok. Daarnaast is een prettige werkomgeving uitgangspunt in het ontwerp. Die creëren we met aandacht voor ergonomie, lichte kleuren en veel daglicht dankzij grote raampartijen.”

Toegankelijk en toekomstbestendig

Nij Smellinghe vernieuwt het gehele operatiecomplex in samenwerking met Van Wijnen (bouwpartij) en Unica (technische dienstverlener). Dit is onderdeel van het Lange Termijn Huisvesting Plan van het ziekenhuis. Zo kan Nij Smellinghe toegankelijke en duurzame zorg blijven bieden en inspelen op ontwikkelingen in de zorg, wet- en regelgeving en technologie.